Kalmar Hammarby 14 maj 2016

Speltips, Hammarby IF – GIF Sundsvall 1/5: Allt talar för målrikt

Hammarby IF tar sig an säsongens succélag GIF Sundsvall i en på förhand intressant historia på Tele2 Arena. Båda lagen har imponerat med en effektiv offensiv, men med klara defensiva brister. Talar det för målrikt igen?

Allsvenskan har sannerligen rivstartat. Inom loppet av en månad har sex omgångar spelats och nu går vi redan in på den sjunde i ordningen. Här väntar bland annat mötet mellan succélaget GIF Sundsvall och Hammarby IF, som verkligen blandat och gett så här långt.

Det här är två lag som imponerat stort i sin offensiv, men som har läckt lite för mycket bakåt och har svårt att kontrollera sina matcher rakt igenom. GIF Sundsvall har tagit ett par riktigt tunga skalper så här långt, med segrar både nere i Malmö och på Bravida Arena mot BK Häcken. Tungt.

Efter sex omgångar har Hammarby redan tryckt in tolv mål. Det går inte undgå att imponeras av det. Dessvärre har laget också släppt in elva mål – aningen för många för att på allvar blanda sig i en toppstrid i längden.

Full fart på båda kranarna

Vad vi har sett som ett återkommande tema i båda de här lagens matcher är hur det har varit full fart på båda kranarna. Hammarby har till exempel spelat tio raka tävlingsmatcher där båda lagen har lyckats göra mål. GIF Sundsvall har lyckats göra liknande sak, men i sex raka allsvenska matcher. Det säger trots allt ganska mycket om de här lagen.

Inför den här matchen saknas dessutom försvaren Dennis Olsson i GIF Sundsvall. Hemmalaget å sin sida får klara sig utan viktiga, avstängda spelare som Johan Persson och Lars Saetra, två spelare som ska hjälpa till att täppa till bakåt.

Hos Redbet får vi hela 1,82 gånger pengarna på båda lagen göra mål i den här matchen. Det känns på tok för högt med tanke på det faktum att spelet faktiskt suttit i båda lagens samtliga allsvenska matcher så här långt, samt att så pass många viktiga defensiva pjäser missar matchen.

 

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:20, söndag 1/5
TV:      (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
X: 25%
2: 19%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 49%