Speltips, Hammarby IF – IFK Göteborg 21/8: Var ligger fokus?

Simon Pålsson Publicerat: 19 August 2016

Med en hägrande playoffretur är den stora frågan var IFK Göteborg har sitt fokus. Orkar laget finna motivationen till att vinna mot Hammarby IF på Tele 2 Arenas plastmatta?

Den allsvenska topp- och bottenstriden fortsätter under söndagen, när vi bland annat får se det spännande mötet mellan Hammarby IF och IFK Göteborg på Tele 2 Arena. Det här blir andra gången på blott två veckor som göteborgarna befinner sig på just Tele 2 Arena för att spela match.

Förra gången åkte Blåvitt på en 3-1-förlust mot Djurgårdens IF. Det var ingen höjdarinsats. Nu väntar ett svagt Hammarby, ett lag som IFK Göteborg vanligtvis har väldigt enkelt för. Faktum är att Blåvitt inte har förlorat en match mot Bajen sedan 2007. Det är alltså nio år sedan Bajen senast tog tre pinnar mot IFK Göteborg.

Den här gången är frågan om chansen till poäng inte är bättre än på länge. IFK Göteborg är mitt inne i sitt playoff till Europa League. Efter 1-0 i det första mötet mot Qarabag har Blåvitt en god möjlighet att nå Europa League, men då krävs att laget försvarar sin ledning i returmatchen på torsdag. Frågan är hur det här på verkar motivationen, laguttagningen och den generella inställningen till den här matchen.

Traditionens makt är trots allt stor

Hammarby IF har dock ett par tunga avbräck inför matchen. Nyförvärvet Pa Dibba är avstängd, vilket nyckelspelaren Arnor Smarason också är. Fredrik Torsteinbø sägs också missa matchen på grund av sin revbensskada. IFK Göteborg får klara sig utan Patrik Karlsson Lagemyr och Gustav Engvall.

Vår känsla är att IFK Göteborg kan få svårt att vinna den här matchen. En tillknäppt och avslagen historia är mycket tänkbart. Jörgen Lennartsson lär beordra sina mannar till ett välorganiserat och aningen återhållsamt spel. Med tanke på att spelare som Tobias Hysén, vars kropp inte pallar för tätt matchande, inte lär spela 90 minuter kan det bli svårt att vinna matchen. Tänk också på att Blåvitt inte riktigt trivs på plast. Inte nog med att spelarna uttalat inte uppskattar plast, laget har också märkbart sämre resultat på plast än på gräs.

Därför spelar vi oavgjort (bortalaget inget spel) till 2,20 gånger pengarna hos Redbet. Då får vi alltså pengarna tillbaka vid bortaseger. Sannolikheten att hemmalaget ska knipa en trepoängare här känns liten, inte minst med tanke på att de inte har vunnit mot Blåvitt på nio år. Om du inte har ett konto hos Redbet rekommenderar vi att registrera er här. Då får du en unik bonus på 2 000 kronor – bara för våra läsare!

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (bortalaget inget spel)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 21/8
TV:   cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: