Speltips, Hammarby IF – Malmö FF 18/5: Favorit i repris

Simon Pålsson Publicerat: 17 May 2016

Det vore väl dumt att ändra ett vinnande koncept. Inför matchen mellan Hammarby IF och Malmö FF fortsätter vi på den inslagna vägen från senast och hoppas på att åter närmast dubbla vår insats.

Hörnspel och Malmö FF. Det är en kombination som visat sig väldigt lyckosam för oss flertalet gånger bara den här säsongen. Skåningarna har en spelstil som leder till en hel del hörnor, någonting som allra djupast bottnar i det faktum att de håller bollen inom laget stora delar av matchen.

Med ett större bollinnehav, allra helst på offensiv planhalva, finns det också större möjligheter till att skapa målchanser och hörnor. Det säger väl egentligen sig själv? Malmö FF har också ett erkänt starkt kantspel, med två offensiva ytterbackar och ett spel som inte sällan går via kombinationsspel i ytterkanterna av straffområdet. Det leder till en hel del hörnor bara det.

En sista sak är avsluten. Malmö FF tar, även fall spelet har knackat lite den här säsongen, en hel del avslut. Inom supporterleden har det pratats en del om att det tas onödiga avslut, vari en del av förklaringen till de många hörnorna kan ligga. Ett skott ur en svår vinkel leder sällan till ett mål, men kan leda till en hörna på sin höjd.

Malmö FF trivs på Tele2 Arena

Trots att Malmö FF och spelarna är kategoriska motståndare till konstgjort underlag måste de erkänna att de faktiskt presterar bra på en snabb plastamatta. Laget har till exempel goda minnen från Tele2 Arena, som ofta benämns som den snabbaste planen i Allsvenskan. Två vinster, både mot Djurgården och Hammarby, förra säsongen säger trots allt någonting.

Hammarby IF då? Laget har haft oerhört svårt att hitta en konsekvent och hög nivå i sina prestationer. 08-laget har nu fem raka matcher utan vinst i Allsvenskan. Vad som imponerar är målskyttet, med mål i nio raka allsvenska omgångar. Det imponerar. Dessvärre har laget ännu inte hållit sin nolla.

Vår känsla är att det här blir en svängig historia. Visst, Malmö FF har slagit in på en mer kontrollerad bana, men den typen av fotboll är allt svårare att spela på Tele2 Arena. Här kommer det gå undan. Med så pass många skickliga spelare på planen kommer det att skapas möjligheter och etableras tryck.

Därför spelar vi, precis som senast Malmö FF spelade, över 5 hörnor i första halvlek (asian handicap) till 1,93 gånger pengarna hos bet365. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem hörnor.

Speltips:

Speltips:  Över 5 hörnor första halvlek (asian handicap)
Odds:  1,93 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, onsdag 18/5
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   [cmoreplaytt]

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: