29 april 2017 Hammarby AFC Eskilstuna

Speltips, Hammarby – Örebro 12/9: Löjlig värdering av oddssättarna

Med formkurvorna pekandes åt olika håll är det som Hammarby och Örebro drabbar samman på Tele2 Arena under måndagskvällen – men nu har det varit ett uppehåll och vi kan inte alls förstå varför stockholmarna presenteras som så pass stora favoriter.

Från en riktigt prekär situation, har Hammarby hämtat andan och skuttat från bottenstriden – nu också permanent för detta spelår? Det ska extremt mycket till om sex pinnar tappas in till Helsingborg på kvalplatsen och dessutom med flera konkurrenter däremellan, bland andra ett Sundsvall som tappat stilen helt.

Kurvan har varit helt annorlunda för Örebro, men det handlar fortfarande om striden om Europabiljetterna. Tre förluster och två vinster på de fem senaste – ska nämnas att spelschemat varit extremt tufft – har inneburit att närkingarna dippat ner till femteplatsen.

Truppapper har inte lämnats av klubbarna. Osäkert hur den fysiska statusen är nu efter ett uppehåll. Astrit Ajdarevic är en spelare som eventuellt missar, vilket vore ett stort avbräck för Örebro.

Örebro den bättre parten

När Hammarby står i siffror runt 1,80x hemma mot ett så pass starkt motstånd som Örebro, vilka även de hemmaspelar på plast, är det tillfälle att ifrågasätta oddssättarnas värdering – och det starkt.

På Tele2 Arena ska Hammarby absolut vara favoriter, men inte mycket mer än knappa sådana. ÖSK är den klart bättre parten i min bok; är av toppmaterial, kanske inte titeln men alltjämt Europaplatserna. Hammarby? Mitten, inte bättre än så.

Nu visade HIF upp en fin formkurva före uppehållet, men den blir av mindre betydelse inför matchen med tanke på att det var två veckor sedan man spelade.

Samma sak med Örebro, formkurvans betydelse minskar. Och när vi rabblar upp vilket motstånd förlusterna – tre stycken på de fem senaste matcherna – kommit mot, finns det ingen anledning till oro; Malmö, Norrköping och AIK. Ettan, tvåan och trean. Klart tuffare motstånd än ett halvtunt HIF…

Alla tecken är möjliga utgångar och när vi får hela 2,15 x insatsen för dubbelchansen X2 – spelet sitter vid oavgjort eller bortavinst – hos Bet365 (1 000 kronor bonus) är det bara att investera. En av de större värdeluckorna jag sett i årets allsvenska.

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 12/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 55%
X: 24%
2: 22%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 38%