Speltips, HC Vita Hästen – Modo 21/11: Måndagens enda match

Simon Pålsson Publicerat: 20 November 2016

Hockeyallsvenskan avslutar sin tjugonde omgång under måndagskvällen, när HC Vita Hästen tar sig an Modo. Det här är ett viktigt möte i bottenskiktet av den jämna tabellen.

Det spelas endast en match i svensk elithockey den här måndagen. HC Vita Hästen tar sig an Modo i den tjugonde hockeyallsvenska omgången för säsongen.

Det här är en match mellan två lag som båda underpresterat så här långt, åtminstone i förhållande till sina egna förväntningar. I nuläget hittar vi Vita Hästen näst sist i tabellen, fyra poäng bakom Modo. Nu ska det understrykas att det är väldigt jämnt i bottenskiktet, men båda lagen har väldigt långt upp till toppstriden just nu.

Hur som helst är det här en viktig match i den aldrig döende jakten på en högre tabellposition. Det ska sägas att båda lagen – om vi nu vill vara lite snälla – visat en viss formbättring på sistone. Hemmalaget har tre vinster på de fyra senaste matcherna. För gästernas del har det bärgats fyra vinster på de sex senaste. Det är inte fy skam.

Klart övertag Modo i inbördes

Säsongens första möte mellan lagen spelades också med Vita Hästen som hemmalag. Där vann nästjumbon med 2-1 efter att ha tagit ledningen tidigt i första perioden. Vad som är intressant är dock att det är Modo som har den klara fördelen i inbördes möten totalt sett. Laget vann nämligen samtliga fyra matcher förra säsongen. Då var den totala målskillnaden dessutom 13-2.

Med tanke på att det var Vita Hästen som vann säsongens första möte litar vi blint på att Modo är ute efter revansch här. Rent ishockeypsykologiskt är det ofta så det brukar bli, inte minst när Modo egentligen är ett starkare lag, som dessutom har det psykologiska övertaget sedan förra säsongen.

Det raka spelet på Modo till 2,55 gånger pengarna kan diskutera, men vi riktar blickarna åt ett annat håll. Draw no bet till runt 1,95 är också intressant, men vi landar till slut på Modo över 2,5 mål (inklusive förlängning) till 2,05 hos Ladbrokes (1 000 kronor bonusspel). Känslan är att en målfest inte alls är otänkbar.

Speltips:

Speltips:  Modo över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, måndag 21/11
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: