Speltips, Helsingborgs IF – IFK Göteborg 29/5: Redbet sticker ut

Simon Pålsson Publicerat: 28 May 2016

Den allsvenska våren avslutas med ett gäng matcher under söndagen. I Helsingborg är känslan att det kan bli ett målkalas, när Helsingborgs IF tar sig an gästande IFK Göteborg.

Söndagen avslutar den allsvenska våren med de sista matcherna i den tolfte omgången. Bland annat väntar ett hett möte på Olympia i Helsingborg, där hemmalaget tar sig an IFK Göteborg.

Det här blir en match mellan två lag som inte riktigt levt upp till förväntningar så här långt. 15 poäng på elva matcher är i för sig inte ett horribelt facit för ett Helsingborgs IF som är i en uppbyggnadsfas, men att IFK Göteborg redan halkat sex poäng efter toppen är ett underbetyg.

För att inte gå till sommaruppehållet med ett hack på hela nio poäng upp till serieledande Malmö FF behöver IFK Göteborg knipa poäng på Olympia. Det kan dock bli svårt då Helsingborg faktiskt hittat tillbaka till sitt spel på hemmaplan. Laget har exempelvis gjort mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen, Svenska Cupen inräknad. Därtill är de obesegrade i de fyra senaste matcherna på hemmaplan, varav tre dessutom har slutat med vinst.

Ett par tunga avbräck hos gästerna

IFK Göteborg tar sig ner till Helsingborg med ett par tunga avbräck. Tobias Hysén missar ännu en match på grund av sin lårskada, medan Martin Smedberg-Dalence inte heller är disponibel då han är iväg på Copa America. I övrigt är Mattias Bjärsmyr och Adam Johansson inte heller redo för comeback.

Trots detta har IFK Göteborg en rad duktiga spelare, inte minst framåt. Laget har gjort 13 mål på sina fem inledande bortamatcher i Allsvenskan. Det är ett facit som egentligen talar för sig själv.

I hemmalaget är Johan Mårtensson, Viktor Ljung, Jonathan Larsson, Jesper Björkman och Moustafa Zeidan inte tillgägnliga. Andreas Landgren är dock åter i matchtruppen.

Vår känsla är att den här matchen har alla förutsättningar att bli målrik – åt båda håll. Helsingborg har varit starka på hemmaplan hela säsongen. IFK Göteborg hotar i stort sett alltid framåt. Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,77 gånger pengarna hos Redbet. Där ligger de klart högre än sina konkurrenter.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 29/5
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: