Speltips, Helsingborgs IF – Malmö FF 8/5: Skånederby på Olympia

Simon Pålsson Publicerat: 7 May 2016

Hett, tufft och tight. Så kan ett Skånederby beskrivas med tre ord. Trots detta har Malmö FF varit dominerande i flera säsonger. Kan Helsingborgs IF stoppa den blödningen, eller fortsätter trenden vara lika tydlig?

Ett spännande derby nere i de södra delarna av Sverige står för dörren under söndagen. Helsingborgs IF får besök av Malmö FF i en match som har flera intressanta ingredienser.

Inte nog med att matchen betyder mycket för lagen, supportrarna och spelarna – det är också en extraordinär match rent sportsligt. Mest är det kanske så för Malmö FF. Laget förlorade nämligen cupfinalen mot BK Häcken så sent som i torsdags, en förlust som säkerligen svider fortfarande.

Den enda medicinen som fungerar mot den besvikelsen är förmodligen att vinna fotbollsmatcher. Rent mentalt är det alltså oerhört viktigt för Malmö FF att studsa tillbaka direkt, men med det sagt kan det också vara mentalt tungt att ladda om. Att då inte behöva ta sig mer än några mil norrut för match måste kännas skönt, speciellt då laget också får spela mot ett rejält bortafölje.

Markus Rosenberg är avstängd

Malmö FF får klara sig utan lagkaptenen Markus Rosenberg i den här matchen. Anfallaren är avstängd till följd av sin utvisning i den allsvenska matchen mot BK Häcken förra helgen. I hans frånvaro finns det dock flera klasspelare som gärna visar framfötterna, däribland Guillermo Molins, Jo-Inge Berget och Vidar Örn Kjartansson, som alla aspirerar på anfallsplatserna.

Helsingborgs IF då? Laget inledde säsongen väldigt skakigt, men tog sen tre tunga segrar i följd. Senast åkte laget dock på en tung 3-0-förlust borta mot de regerande mästarna IFK Norrköping, men det är ingenting att skämmas för. Den här säsongen är en uppbyggnadssäsong för skåningarna och då blir det svårt att rubba Sveriges kanske allra bästa lag på bortalag.

Derbyna har de senaste åren haft en klar tendens att vara till Malmö FF:s fördel. Laget har faktiskt fyra vinster på de fem senaste allsvenska mötena mellan lagen. Senast det begav sig på Olympia vann Malmö FF med klara 3-0. Helsingborg har inte slagit Malmö FF i Allsvenskan på över fem säsonger.

Vår känsla är att Malmö FF sitter i förarsätet inför den här matchen. Laget vill studsa tillbaka från torsdagens snöpliga förlust och de kan de göra inför tusentals stöttande bortasupportrar. Dessutom trivs de bra mot Helsingborg, det har de visat gång på gång. Därför spelar vi den raka tvåan till 1,81 gånger pengarna hos Redbet.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 8/5
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: