Speltips, Herbert/Mahut – Benneteau/Roger-Vasselin 9/7: Herrarnas dubbelfinal

Simon Pålsson Publicerat: 8 July 2016

Herrarnas dubbelfinal avgörs också under lördagen. Toppseedade Herbert/Mahut ställs mot Benneteau/Roger-Vasselin i en på förhand mycket spännande och svårbedömd historia.

Det är inte bara damfinalen som avgörs under lördagen. Det ska också koras en vinnare i herrarnas dubbelturnering, där Herbert/Mahut står inför en tuff match mot Benneteau/Roger-Vasselin.

Det här är två rutinerade dubbelpar, som dessutom har för vana att spela en hel del turneringar tillsammans. Herbert/Mahut har varit framgångsrika de senaste säsongerna och gick in i den här turneringen som toppseedade. Trots detta har de fått kämpa sig fram till en final. Faktum är att de tappat set i tre raka matcher.

I semifinalen mot 12-seedade Huey/Mirnyi kunde de inte vinna förrän i det sista och avgörande setet. På vägen fram till finalen har svenskhoppet Robert Lindstedt fått respass av just Herbert/Mahut.

Benneteau/Roger-Vasselin starka i egen serve

Det andra paret i finalen är Benneteau/Roger-Vasselin, två spelare som trivs tillsammans. På grund av att de inte spelat lika mycket tillsammans gick de in i turneringen utan seedning, men har slagit ut ett par tunga namn under vägen fram till finalen. Bland annat Andy Murras lillebror har fått se sig besegrad av Benneteau/Roger-Vasselin.

Vad som är anmärkningsvärt med Benneteau/Roger-Vasselin är hur starka de faktiskt är i egen serve. De håller väldigt ofta sin serve och ser, om de skulle tappa den, ofta till att bryta tillbaka ganska snabbt. Därmed är det inte sällan vi får se många långa set när de spelar. Matchen mot Murray/Soares gick till exempel till fem set efter två tiebreak och 10-8 i avgörande set.

Trots att Herbert/Mahut gäller som favoriter inför matchen skulle vi kalla det här en tämligen öppen historia. 2,63 för seger för Benneteau/Roger-Vasselin är bra betalt, men vårt fokus hamnar ändå på ett annat spel. Känslan är att vi får se absolut minst fyra set i den här matchen. Då bör också linan på 41,5 game sitta. Det blir vårt spel och ger 1,83 gånger pengarna hos bet365.

Speltips:

Speltips:  Över 41,5 game
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:00, lördag 9/7
TV:    cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: