Houston Texans NFL

Speltips, Houston Texans – Cincinnati Bengals 25/12: Historisk match

Han gör sin första NFL-match från start och har samtidigt chansen att säkra AFC South-titeln åt sitt Houston Texans. Det är en stor dag för Tom Savage när Cincinnati Bengals gästar.

I juletider ekar det europeiska schemat tomt på fotboll och ishockey, varpå vi fokuserar på sporten andra sidan Atlanten. Den här natten riktar vi blickarna mot det heta NFL-mötet mellan Houston Texans och Cincinnati Bengals.

Det här är ett hyperviktigt möte som kan runda av julafton på ett fint sätt, för den som orkar vara uppe till 02:20 vill säga. Eller ja, betydligt längre än så om du tänkte se hela matchen. Efter 8-6 på de inledande 14 matcherna har Houston Texans läge på AFC South-titeln, en tabell man just nu toppar tillsammans med Tennessee Titans. Det ska sägas att Texans ligger i förarsätet tack vare fördel inbördes möten.

Med andra ord är det här en viktig match för att knipa AFC South. Det enda som krävs är en seger här och att Titans förlorar sin match mot Jacksonville Jaguars. För gästande Cincinnati Bengals är matchen inte lika kittlande. Efter förlusten mot rivalen Pittsburgh Steelers senast är playoff-drömmen nu död och säsongen i praktiken över för Bengals.

En historisk match för quarterbacken

Förutom att hemmalaget har betydligt mer att spela för finns det en annan faktor som vi tycker talar för en hemmavinst här. Den som kommer att starta som quarterback för Texans är ingen mindre än Tom Savage, som i och med detta gör sin första NFL-start i karriären. Snacka om en stor dag för honom!

Vad som gör det extra intressant är det faktum att Texans som sagt kan knipa AFC South i hans första match från start, som om matchen i sig inte vore morot nog för 26-åringen. Anledningen till att han startar är för övrigt att quarterbacken Brock Osweiler bänkats efter en svag debutsäsong i sin nya klubb.

Med tanke på att Bengals inte har mycket att spela för, medan Texans och inte minst Tom Savage är taggade till tänderna tror vi på hemmavinst. Houston Texans vinna matchen (inklusive övertid) spelas till 1,89 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Houston Texans vinner (inklusive övertid)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:20, söndag 25/12
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
2: 50%
Över 41,5 poäng: 51%
Under 41,5 poäng: 51%