Sheffield Wednesday Aston Villa 7 augusti 2016

Speltips, Hull City – Sheffield Wednesday 28/5: Premier Leagues tjugonde lag ska utses

Det spelas en tung final även på engelsk mark under lördagen. Vinnaren av den säkrar den tjugonde och sista platsen till nästa säsongs upplaga av Premier League. Känslan är att favoriten kan vackla lite när det gäller som mest.

Då är en av säsongens allra mest intressanta matcher här. Finalen i Championships play-off, som avgör vilket lag som tar den tjugonde och sista Premier League-platsen, avgörs på Wembley i London.

Det här är en match som år efter år bjuder på allt du kan önska dig av en fotbollsmatch. Passion, desperation, kamp och en arena som till hälften är fylld med supportrar åt vardera lag. Det är fotboll som det ska vara, helt enkelt.

Den här gången är det Hull City och Sheffield Wednesday som gör upp i finalen. En enda match och en enda vinnare. Ska Hull City göra comeback i högstaligan efter bara ett år i Championship? Eller ska vi åter få se Sheffield Wednesday, för första gången sedan år 2000?

Skadebekymmer i Hull City

Tråkigt nog för Hull City har laget drabbats av ett par tunga skador när det passar som allra sämst. Målvakten Allan McGregor är visserligen tillbaka i träning, men tros inte ens vara med i matchtruppen. Inte heller lånet från Manchester United, Nick Powell, kommer till spel.

Även om Hull City slutade nio poäng framför Sheffield Wednesday i tabellen är det inte helt säkert var favoritskapet ligger här. Dels är skadeläget inte positivt för laget och dels imponerande de inte i senaste matchen mot Derby, 0-2. Där var det nära att 3-0-ledningen från det första mötet sprack.

Glöm inte heller att Sheffield Wednesday sett starka ut på sistone. Att slå ut Brighton, ett lag som låg i toppen stora delar av säsongen, i ett dubbelmöte är ingenting annat än urstarkt. Sheffield Wednesday har helt enkelt visat sig vara bäst när det gäller. Nu saknas Modou Sougou och Joe Bennett, men Carlos Carvalhal tros starta med samma startelva som imponerade så stort mot Brighton i semifinalen.

Vår känsla är att Hull City inte alls är så klara favoriter som spelbolagen menar. Skadeavbräcken är tunga och Sheffield Wednesdays form är obehaglig. Ett kryss känns nära till hands. Det skulle innebära en svettig förlängning. Därför spelar vi oavgjort (pengarna tillbaka vid bortaseger) till 2,18 gånger pengarna hos Betsson.


 

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (bortalaget inget spel)
Odds:  2,18 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  18:00, lördag 28/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 


 
Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 31%
2: 28%
Över 2,5 mål: 41%
Under 2,5 mål: 64%