Speltips, HV71 – Lukko Rauma 4/10: Ännu en stabil seger av bara farten?

Simon Pålsson Publicerat: 3 October 2016

HV71 har rejäl medvind efter 7-1-skalpen mot Skellefteå AIK i senaste SHL-matchen. Det kan behövas inför det första av två CHL-möten med finska Lukko Rauma, där den första matchen spelas 20:00 tisdagen den 4 oktober.

CHL går in i sin slutspelsfas, där den första rundan avgörs i två möten. För HV71:s del blir den första matchen på hemmaplan i Jönköping, medan returmötet mot Lukko Rauma spelas i Finland, närmare bestämt i Äijänsuo Arena.

Vi vågar anta att HV71 är ett lag fyllt med självförtroende efter sin senaste match, där laget slog Skellefteå AIK med hela 7-1 på hemmaplan. Där och då visade laget prov på sin fina högstanivå, även om Skellefteå så här långt inte visat sig vara lika starka som vi blivit bortskämda med under flera säsonger.

Med 12 gjorda mål på sina tre senaste SHL-matcher har HV71 bevisat att det finns offensiv kraft i laget. Än finns det en hel del att slipa på innan spelet sitter helt, men med tanke på att de bara är några veckor in på säsongen får de nog helt enkelt ha tålamod. Mot Lukko Rauma gäller laget dock som klara favoriter, speciellt i det första mötet på hemmaplan. Här gäller det att få med sig ett bra resultat inför returmötet i Finland.

Lukko Rauma har sett darriga ut

Baserat på resultaten i de sju inledande ligamatcherna går det att höja ett frågetecken kring var Lukko Rauma står i dagsläget. Laget har blott en seger på sina sju första matcher och det stora problemet har onekligen varit defensiven.

På sju matcher har laget släppt in 26 mål. Det är närmare fyra insläppta mål per match. Med ett sådant facit i bagaget är det inte konstigt att HV71 gäller som favoriter inför det första mötet mellan lagen. Hemmaplansfördelen är inte heller att underskatta i CHL, med tanke på att lagen dels behöver resa en längre bit och dessutom inte är så hemtama i miljön som besökande inhemska lag tenderar att trots allt vara.

Därför håller vi – precis som spelbolagen – HV71 som favoriter här. 1,72 på den raka hemmasegern lockar, men här får vi feeling efter HV71:s fina insats. Hos Bethard betalar HV71 -1 (asian handicap) 2,02 gånger pengarna. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid uddamålsvinst.

Speltips:

Speltips:  HV71 -1 (asian handicap)
Odds:  2,02 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, tisdag 4/10
TV:   svttjugofyra logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: