21 juli 2018 Östersund Trelleborg Speltips

Speltips, IF Elfsborg – Östersunds FK 25/7: Ett annorlunda spel från Borås Arena

Det är en öppen historia som väntar mellan IF Elfsborg och Östersunds FK på Borås Arena under måndagskvällen. Matchen avslutar den femtonde allsvenska omgången och hemmalaget får gälla som favoriter på förhand.

Den femtonde allsvenska omgången avslutas under måndagen, när Djurgården tar sig an GIF Sundsvall. Därutöver tar IF Elfsborg emot Östersunds FK hemma på Borås Arena.

Östersunds FK har varit en av säsongens positiva överraskningar, men faktum är att laget faktiskt haft väldigt svårt på bortaplan under egentligen hela säsongen.

Nu tog de visserligen en pinne borta mot de regerande mästarna IFK Norrköping senast, men en ynka seger på åtta bortamatcher imponerar inte jättemycket. Tre poäng av 18 möjliga på de sista sex bortamatcherna är inte heller ett imponerande facit.

IF Elfsborg är svårplacerade

Inför varje säsong är IF Elfsborg ett av lagen som nämns som potentiella utmanare om SM-guldet. Den här säsongen har det inte riktigt lossnat och i ärlighetens namn är det lite svårt att veta var man har boråsarna. I sina bästa stundar håller laget fortsatt väldigt högt klass.

Att IF Elfsborg ska gälla som klara favoriter hemma mot en nykomling – i det här fallet Östersunds FK – är självklart i våra ögon. Det är dock svårt att veta exakt vad som går att förvänta av hemmalaget i den här matchen. Därtill vet vi inte vad Östersunds FK bjuder på just den här dagen. Tänk på att de faktiskt tagit poäng av mästarna på bortaplan, samtidigt som de fått stryk av GIF Sundsvall med hela 5-0. Upp och ner.

Därför riktar vi faktiskt blickarna åt ett helt annat håll. Domaren för dagen heter nämligen Robert Daradic. Han är relativt ny som allsvensk domare och huserar vanligtvis i Superettan. Redan nu har han dock satt ett rykte om sig som tämligen givmild med korten.

På sina blott fyra allsvenska matcher som huvuddomare har Robert Daradic visat hela 20 gula kort. Det ger ett snitt på fem kort per match. Därutöver håller han ett mycket högt kortsnitt i Superettan, där han dömer kontinuerligt.

Med det i åtanke känns Unibets kortlina på 2,5 kort väldigt låg. Överspelet ger hela 1,73 gånger pengarna och synas utan tvekan.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 kort
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 25/7
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 25%
2: 22%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 43%