Speltips, IFK Göteborg – GIF Sundsvall 10/7: Tidig söndagsmatch på Gamla Ullevi

Simon Pålsson Publicerat: 9 July 2016

IFK Göteborg följer upp ett lyckosamt kval till Europa League med den allsvenska omstarten hemma mot GIF Sundsvall. Det här har goda förutsättningar att bli en mycket underhållande historia.

Ett intressant allsvensk möte väntar på Gamla Ullevi redan vid 15:00 under söndagen, när hemmalaget IFK Göteborg får besök av GIF Sundsvall. Giffarna gjorde en fin vårsäsong och samlade in 19 poäng på sina 12 inledande matcher.

Det gör att laget ligger på sjätteplatsen, två poäng bakom just IFK Göteborg. En skrällseger på Gamla Ullevi skulle med andra ord innebära att norrlänningarna seglar förbi Blåvitt i den allsvenska tabellen.

Det som imponerat allra mest med GIF Sundsvall under våren är det offensiva spelet. Laget spelar en passningsorienterad och fantasirik fotboll när de har bollen inom laget. Efter tolv spelade allsvenska omgångar har laget gjort mål i samtliga ligamatcher. Det är ingenting annat än imponerande. Nyckelspelaren Rúnar Már Sigurjónsson har lämnat klubben under sommaren, men det blir snarare ett defensivt avbräck.

IFK Göteborg har klarat omstarten bra

Det här blir GIF Sundsvalls första tävlingsmatch på över en månad. Annat är det för IFK Göteborg, vars omstart skedde i samband med Europa League-kvalet häromveckan. Då slog laget walesiska Llandudno med klara 5-0. I returmötet, som spelades i torsdags, vann en b-betonad göteborgsk elva med 2-1 på bortaplan. Det skadar förmodligen inte med två tävlingsmatcher i benen inför den allsvenska omstarten.

Känslan inför den här matchen är hur som helst att IFK Göteborg gäller som klara favoriter, men att GIF Sundsvall aldrig ska räknas ut. Underlaget – den fina gräsmattan på Gamla Ullevi – bör vara en fördel för hemmalaget. GIF Sundsvall spelar vanligtvis på plastmatta.

Vi litar dock blint på att GIF Sundsvall fortsätter göra avtryck. I sommarens träningsmatch mot Örebro SK gjorde laget tre mål och det känns som att målformen fortfarande finns där. Hos Bethard får vi 1,87 gånger pengarna på båda lagen göra mål. Med tanke på att IFK Göteborg släppte in mål i 10 av 12 allsvenska vårmatcher känns det inte otänkbart, även fall Thomas Rogne nu är tillbaka i mittförsvaret. De senaste mötena mellan lagen har slutat med rena rama målkalasen. Totalt 21 gjorda mål på fyra matcher säger allt.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 10/7
TV:   cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: