IFK Göteborg - GIF Sundsvall 10/7-16

Speltips, IFK Göteborg – Malmö FF 27/4: Klassikermöte på Gamla Ullevi

Det blir ett tungt allsvenskt möte redan 18:30 på onsdagskvällen på Gamla Ullevi. IFK Göteborg tar där sig an gästande Malmö FF. Vårt fokus hamnar på en marknad som var lyckosam förra gången Malmö FF spelade match.

Sveriges två absolut mest framgångsrika fotbollsföreningar gör upp i ett klassiskermöte under onsdagskvällen. IFK Göteborg välkomnar Malmö FF till Gamla Ullevi och förväntningarna är som vanligt höga.

Båda lagen har inlett säsongen lite trevande, men värst ser det nog trots allt ut för IFK Göteborg. Efter fem spelade matcher har Blåvitt spelat in åtta poäng och faktum är att laget inte vunnit på tre raka matcher. Nu väntar alltså Malmö FF, ett lag som göteborgarna haft otroligt svårt för de sista säsongerna. Blåvitt har inte slagit skåningarna sedan 2012.

Malmö FF då? Efter en fin 3-1-vinst i premiären mot IFK Norrköping förlorade laget två raka matcher, först mot Jönköping Södra och därefter mot GIF Sundsvall. I de två sista matcherna har laget gått tillbaka till grunderna och fokuserat på försvarsspelet. Det har resulterat i två 1-0-segrar, borta mot IF Elfsborg och hemma mot Djurgårdens IF. Starkt.

Tunga avbräck i gästernas trupp

Inför den här matchen saknar Malmö FF två av sina absoluta nyckelspelare, mittbacken Rasmus Bengtsson och anfallsstjärnan Markus Rosenberg. Det öppnar för Franz Brorsson och Guillermo Molins i startelvan, men är likväl tunga avbräck.

Hemmalaget har en fullt kry matchtrupp när mittbacken Hjörtur Hermannsson nu är tillbaka från sin skada. Om ingen oförutsägbart händer väntas Jörgen Lennartsson ställa upp med i stort sett samma elva som i senaste matchen, 3-2-förlusten mot Örebro SK.

Intressant är alltså att IFK Göteborg inte slagit Malmö FF sedan 2012. Sju raka matcher utan vinst, varav fem förluster och två oavgjorda. Det är ett facit som egentligen talar sitt tydliga språk.

Med det i åtanke kan 3,10 gånger pengarna på den raka tvåan tyckas högt, men med tanke på att Markus Rosenberg missar matchen väljer vi att avstå. Vi fortsätter istället på den inslagna vägen från förra MFF-matchen, då vårt hörnspel satt med fem hörnors marginal.

Därför spelar vi över 10 hörnor i matchen (pengarna tillbaka vid exakt 10) till 1,88 gånger pengarna hos bet365. Det här är två hörnstarka lag, som dessutom släpper till en del hörnor då de ofta släpper runt sina motståndare på kanterna, snarare än i mitten. Båda lagen har snittat över 10 hörnor i sina matcher den här säsongen.

Speltips:

Speltips:  Över 10 hörnor (pengarna tillbaka vid exakt 10)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, onsdag 27/4
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 41%
X: 24%
2: 33%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 50%