6 augusti 2017 Kalmar FF IFK Göteborg speltips Allsvenskan

Speltips, IFK Göteborg – Piast Gliwice 21/7: Blåvitt sitter i förarsätet

IFK Göteborg har oddsen på sin sida inför returmötet mot polska Piast Gliwice i kvalet till Europa League. Efter 3-0-vinsten på bortaplan i det första mötet handlar det nu om att hålla undan i returen.

Det ser ljust ut för IFK Göteborg i kvalet till Europa League. Efter den första matchen mot Piast Gliwice från Polen har göteborgarna med sig ett 3-0-resultat till Gamla Ullevi. Det handlar i princip bara om att säkra avancemanget i den här matchen.

För att få lite nerv i matchen och för att få ett så bra publikstöd har IFK Göteborg valt att sälja billiga biljetter till matchen. Förhoppningsvis gör det att vi får se en del publik på Gamla Ullevi, även fall dubbelmötet alltså känns avslaget på förhand.

Det här blir dock en fin möjlighet för IFK Göteborg att släppa fram de spelare som vanligtvis inte startar matcherna, men som har potentialen att växa under säsongen och bidra längre fram. En sådan är ungtuppen Patrik Karlsson-Lagemyr, som hoppas få chansen från start. Huruvida Jörgen Lennartsson väljer att vila spelare eller inte är oklart, men även en något b-betonad elva ska kunna hålla undan och förmodligen även vinna det här returmötet tämligen komfortabelt.

Blåvitt är starka på hemmaplan

Precis som vanligt när ett dubbelmöte känns avgjort inför match nummer två är det svårt att sia om hur matchbilden kommer att se ut, men med tanke på att Blåvitt dels är ett klart bättre lag än polska Piast Gliwice, samt att de bevisligen är väldigt starka på hemmaplan, tror vi att de går för att vinna den här matchen.

Om Jörgen Lennartsson vågar släppa ut en del reserver på banan kan han dessutom räkna med spelare som vill visa framfötterna, något som nog kan vara klokt i en math av den här karaktären. Det finns dessutom flertalet duktiga spelare på IFK Göteborgs bänk. Det är för övrigt spelare som det kan vara klokt att hålla nöjda och i form då det ryktas om flera spelarförluster under sommarfönstret.

Vi litar blint på att Blåvitt vill bjuda sin hemmapublik på en fin match, någonting som bör märkas allra tydligast i inledningen av matchen. Ju längre matchen lider, desto mer avslagen riskerar den att bli. Därför spelar vi IFK Göteborg vinna första halvlek till anmärkningsvärt höga 2,18 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  IFK Göteborg vinner första halvlek
Odds:  2,18 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 21/7
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 65%
X: 24%
2: 15%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%