IFK Norrköping Malmö FF 16/10-16

Speltips, IFK Norrköping – Malmö FF 16/10: Den allsvenska seriefinalen

Alla ögon är på matchen mellan IFK Norrköping och Malmö FF, som i praktiken kan komma att avgöra den allsvenska guldstriden 2016. Klockan 15:00 är det dags för det som förhoppningsvis blir en het drabbning.

Superodds: Spela MFF till 8,0 eller Norrköping till 10,0 hos Betfair. Klicka här för med information.

Fyra poäng skiljer i skrivande stund serieledarna Malmö FF från de regerande mästarna IFK Norrköping i den allsvenska tabellen.

Med fem omgångar kvar av säsongen ser det med andra ord väldigt lovande ut för skåningarnas del, som dessutom har ett tämligen enkelt spelschema kvar. Östersund och Hammarby på hemmaplan, Falkenberg och Gefle på bortaplan. Det är inga omöjliga uppgifter direkt.

En poäng eller till och med en vinst på Östgötaporten skulle närmast cementera det svenska SM-guldet. Plötsligt är det sju poäng upp till serieledarna och ynka tolv poäng kvar att spela om. Därför är pressen total på IFK Norrköping, som verkligen inte har råd att förlora söndagens allsvenska seriefinal.

En ljusning på skadefronten i båda läger

Inför landslagsuppehållet hade både Malmö FF och IFK Norrköping stora problem med skador och avstängningar i sina respektive trupper. För IFK Norrköpings del mynnade problemen ut i en riktig käftsmäll, 6-0-förlusten borta mot AIK.

Malmö FF hanterade sina bekymmer på ett något bättre sätt. Trots att nyckelspelare som Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson och Magnus Wolff Eikrem inte var tillgänglig – alla givna startspelare för övrigt – kunde skåningarna besegra sitt spöklag BK Häcken med 4-2 på bortaplan. Imponerande.

Tack och lov ser det betydligt ljusare ut på båda lagens skadefronter inför den här matchen. Mittfältsankaret Daniel Sjölund – en av många viktiga spelare som missade AIK-matchen – är tillbaka för Peking. Malmö FF får tillbaka Magnus Wolff Eikrem i truppen och Rasmus Bengtsson i startelvan, men får klara sig utan Anders Christiansen. Enligt bland annat Skånesport.se har Markus Rosenberg tränat i veckan, men fick kliva av fredagens träning med känning i sin skadade ljumske. Lagkaptenens medverkan är därmed osäker.

Lugnare nu? Knappast!

Vad som är intressant inför den här matchen är att det på sistone spelats en rad minnesvärda matcher mellan lagen. Malmö FF har exempelvis vunnit båda lagens möten den här säsongen. 1-0 i vårens cupmöte på Malmö IP och 3-1 i den allsvenska premiären nere i Malmö. Förra året drog Markus Rosenberg på sig ett rött kort redan efter några minuter i den avslutande allsvenska omgången, i vilken IFK Norrköping säkrade SM-guldet på Malmös hemmaplan. I den matchen fick dessutom Franz Brorsson rött kort efter en minst sagt vild hockeytackling på mittplan.

Det har med andra ord gått väldigt hett till. I vårens allsvenska möte visade domare Stefan Johannesson fem gula kort. I den tidiga allsvenska seriefinalen under söndagen får vi se samma domare. Känslan är inte direkt att han får visa färre kort i den matchen. Lugnare nu? Knappast va?

Malmö FF lär mönstra ett relativt defensivt inriktat lag, med offensiva pjäser i Alexander Jeremejeff, Jo Inge Berget och Yoshimar Yotun som ska hota. Ett benhårt mittfält med bland annat Oscar Lewicki lär markera revir, samtidigt som Behrang Safari, Kari Arnason och Anton Tinnerholm verkligen ligger i farozonen för att varnas. Det är spelare som brukar bli rätt buffliga i tunga matcher. Det finns en rad tuffa spelare även i hemmalaget, där lagkaptenen Andreas Johansson såklart sticker ut extra.

Med det här säger vår magkänsla att det mycket väl kan regna kort i den här matchen. Stefan Johannesson är inte ovan att visa många kort heller. Eller vad sägs om åtta kort i derbyt mellan AIK och Bajen? Eller sex gula och ett rött i matchen mellan Malmö FF och IFK Göteborg? Därför spelar vi över 4,5 kort till 1,88 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor bonus).

Superodds: Spela MFF till 8,0 eller Norrköping till 10,0

Betfair ger nya kunder möjligheten att spela MFF till 8,0 eller Norrköping till 10,0. Klicka här för mer information och för att ta del av kampanjen.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 kort
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 16/10
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 34%
X: 27%
2: 42%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 44%