Speltips, IFK Norrköping – Östersunds FK 16/7: Det finns en klar övertro

Simon Pålsson Publicerat: 16 July 2016

IFK Norrköping hoppas ta revansch för veckans kvalförlust mot Rosenborg när Östersunds FK kommer på besök för ett hett allsvenskt möte. Kan hemmalaget haka på Malmö FF i toppstriden?

Den allsvenska guldstriden fortsätter under lördagen, när titeljagande IFK Norrköping får besök av nykomlingen Östersunds FK. Efter veckans debacle mot Rosenborg i kvalet till Champions League behöver Jens Gustafsson och hans IFK Norrköping reparera självförtroendet i den här matchen.

Å andra sidan finns det en intressant balansgång mellan att satsa fullt på den här matchen och spara på krafterna inför kvalreturen mot norrmännen på onsdag. Där behöver IFK Norrköping vända 3-1-underläget till en vinst för att inte drömmen om Europa ska dö direkt. Å andra sidan kan ett poängtapp mot Östersunds FK göra att Peking halkar efter Malmö FF ytterligare i det allsvenska titelracet. Knivigt läge alltså.

I sommar har IFK Norrköping tappat rejäl slagkraft. Janne Andersson, Emir Kujovic och Arnor Traustason har lämnat klubben. Det har försvagat laget avsevärt. I omstarten mot Djurgården senast tog laget dock en skön 1-0-seger på bortaplan. Det var för övrigt samma resultat som Östersund lyckades skrapa fram hemma mot Jönköpings Södra. Två tillknäppta matcher alltså.

Inte nya skador att rapportera om

De regerande svenska mästarna får klara sig utan mittbacken Nikola Tkalčić och målvakten David Mitov Nilsson resten av säsongen. De båda nyckelspelarna missar därmed också den här matchen. I tider när fler och fler spelare lämnar IFK Norrköping är det viktigt att påminna om dessa båda tunga skadeavbräck också. Det är helt enkelt inte riktigt samma IFK Norrköping som grävde fram ett allsvenskt guld förra året.

Gästerna å sin sida har inga nya skador att rapportera om. Fortsatt är det bara Ronald Mukiibi och Jamie Hopcott som är otillgängliga.

De båda lagens skador till trots – det finns en rad duktiga spelare i båda lagen. För hemmalagets del har sommarfönstret dock tagit hårt på laget. Inte nog med att Janne Andersson har lämnat skutan, nyckelspelare som Emir Kujovic och Arnor Traustason finns som sagt inte heller kvar i laget. Det tar hårt på IFK Norrköping, det vågar vi lova.

Vår känsla är att det främst är i offensiven som Peking har försvagats. På hemmaplan mot Östersund tar de säkerligen kommandot ändå, men vi tror inte på någon sprudlande fotboll. Med matchen mot Rosenborg på onsdag i bakhuvudet kommer hemmalaget troligen inte köra över nykomlingen Östersund. Istället kan en tillknäppt match bli aktuell.

Hos 24hBet får vi smått otroliga 1,75 gånger pengarna på under 3 mål i matchen (asian handicap). Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål. Det blir vårt spel från den här matchen, som mycket väl kan sluta båda 1-0, 2-0 eller varför inte 1-1? Det finns hur som helst en klar övertro på mål från spelbolagens sida.

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål i matchen (asian handicap)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  24hBet (€50 bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 16/7
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: