Speltips, IFK Norrköping – Rosenborg BK 20/7: En rejäl uppryckning behövs

Simon Pålsson Publicerat: 19 July 2016

IFK Norrköping står inför en brant uppförsbacke när Rosenborg BK gästar Östgötaporten för returmöte i kvalet till Champions League. Hemmalaget måste vända 3-1-underläget från det första mötet för att drömmen om Europa inte ska dö direkt.

Det är verkligen kniven mot strupen direkt för IFK Norrköping i kvalet till Champions League. Redan i sin första kvalomgång (även känt som den andra kvalomgången) har laget stött på problem, trots att de fick en förhållandevis gynnsam lottning.

De norska mästarna Rosenborg BK tog en komfortabel 3-1-seger i det första mötet och har verkligen satt press på IFK Norrköping inför returen. Nu måste alltså de regerande svenska mästarna vinna med två mål för att kunna ta sig vidare till nästa kvalomgång, där troligen cypriotiska APOEL FC väntar.

I ärlighetens namn var det klasskillnad i det första mötet mellan Norrköping och Rosenborg. Hur det här kommer sig är svårt att helt och hållet fastslå, men det faktum att svenskarna inte haft chansen att spela ihop sitt nya lag, utan nyckelspelarna Arnor Traustason och Emir Kujovic, spelade såklart in. Därtill har varken spelarna, ledarna eller klubben i sig någon vidare internationell erfarenhet att luta sig tillbaka på. De blev helt enkelt tagna på sängen. Att Rosenborg skulle vara så pass mycket bättre som det första mötet antydde känns föga sannolikt.

IFK Norrköping bör ha bättre chanser

Inför returmatchen är känslan att IFK Norrköping bör ha goda möjligheter att göra en bättre prestation. Det finns flera faktorer som talar till lagets fördel och för att göra det tydligt nog kan vi lika gärna presentera dessa i en punktlista.

  • IFK Norrköping trivs allra bäst på hemmaplan, inte minst på grund av plastmattan på Östgötaporten. Deras spel är anpassat efter underlaget, samtidigt som gästande Rosenborg BK vanligtvis inte spelar på plast. Å andra sidan spelar en hel del norska lag på plastmatta, så det är inte en fullkomlig överraskning för gästerna.
  • Jens Gustafsson har inte varit tränare för IFK Norrköping särskilt länge, men rimligtvis trillar fler och fler bitar på plats desto fler träningar, matcher och dagar han har med spelarna. Nu är han en vecka, två matcher och en drös träningar rikare.
  • Peking såg farliga ut i offensiven mot Östersunds FK i helgen. Tre mål framåt och en rad skapade målchanser. Bakåt såg det visserligen darrigt ut, men låt oss fokusera på det positiva.
  • Självförtroendet verkar vara på topp. IFK Norrköping vet vad de kan prestera, speciellt på hemmaplan. Dessutom var de som absolut starkast i de avgörande matcherna redan förra säsongen. Kanske kan de väcka liv i den egenskapen igen?

Huruvida Peking verkligen kan vända ett 3-1-underläge känns tveksamt, men vår fulla övertygelse är att de kommer att ge det ett ärligt och engagerat försök. Det spelar mindre roll om Rosenborg får in det första målet eller om spelet går i lås – vi är övertygade om att hemmalaget kommer att ge allt i 90 minuter. Det är en starkt bidragande faktor till att chanserna till en bra insats trots allt ser goda ut.

Därför tycker vi att 1X till 1,65 gånger pengarna hos MyBet är bra betalt, inte minst då Rosenborg BK faktiskt inte behöver vinna eller ens oroa sig när ställningen fortfarande är 0-0 eller 1-1. Om Peking inte får igång maskinen ligger ett oavgjort resultat nära till hands. Om Peking träffar rätt i sin prestation kanske vi kan få se starten på den resa som Malmö FF bjudit oss på i två raka säsonger.

Speltips:

Speltips:  1X (IFK Norrköping/Oavgjort)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, onsdag 20/7
TV:   viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: