Speltips, IK Oskarshamn – Mora IK 5/10: Specialspel på det målstarka laget

Simon Pålsson Publicerat: 4 October 2016

IK Oskarshamn får besök av Mora IK i den sjunde omgången av Hockeyallsvenskan 2016/2017. Hemmalaget kan få problem med ett mer och mer formstarkt bortalag, speciellt då Mora sett allt giftigare ut framåt.

Efter sex omgångar i Hockeyallsvenskan går det redan att urskilja ett par lag som kommer att slåss i toppen respektive botten. Två lag som ännu inte visat prov på sin fulla vingbredd, men som båda har förhoppningen att finnas med högt upp i tabellen, är IK Oskarshamn och Mora IK.

Det förstnämnda laget har skrapat ihop elva poäng på sina sex inledande matcher och har därmed försiktigt hakat på i toppstriden, även fall det finns ett gap upp till de hittills vansinnigt starka lagen Västerviks IK och Timrå IK.

Mora å sin sida inledde säsongen väldigt svagt, men har fått rejäl fart under skridskorna i de senaste matcherna. Vad som imponerar allra mest är offensiven, som fungerat alldeles utmärkt. Tolv gjorda mål på sina tre senaste matcher säger allting om vilken offensiv potential som finns i det här laget.

Intensiv inledning tack vare formen

Spelbolagen har målat upp hemmalaget som klara favoriter inför det här mötet. I vår värld är det inte riktigt så enkelt. Det här är snarare en öppen historia, där det enda vi känner oss säkra på är att vi kommer att få se mål åt båda håll. Moras offensiva inställning till sina matcher har öppnat upp matchbilden i flera tillställningar, en trend som vi tror fortsätter.

Om vi studerar statistiken ser vi också att Mora är intensiva i inledningen av sina matcher, med en aggressiv ishockey som startar redan i offensiv zon. Därför spelar vi Mora IK över 0,5 mål (första perioden) till 1,95 gånger pengarna hos Betway. Märk väl att Mora skördat fina framgångar i just Oskarshamn de senaste säsongerna. Faktum är att laget sprutat in mål borta mot just IK Oskarshamn.

Om du inte har registrerat dig hos Betway är det hög tid. Klicka här för att låsa upp den unika bonusen på hela 1 500 kronor som spelbolaget presenterar i samarbete med Spelbloggare.se! 

Speltips:

Speltips:  Mora IK över 0,5 mål (första perioden)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 5/10
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: