7 juni 2018 Dominic ThiemMarco Cecchinato speltips Franska Öppna

Speltips, Inigo Cervantes – Dominic Thiem 24/5: Äntligen Franska Öppna

Roland Garros pyser igång på allvar under inledningen på den här veckan. I den första omgången stöter den talangfulla österrikaren Dominic Thiem på grusspecialisten Inigo Cervantes, en spelare som inte alls håller samma höga nivå.

Dominic Thiem tillhör utan tvekan tennisvärldens mest intressanta spelare för tillfället. Den 22-åriga österrikaren går från klarhet till klarhet och ser ut att inom några säsonger kunna ta steget till den absoluta världseliten.

I skrivande stund är han rankad som nummer 15 i världen, vilket bara det är djupt imponerande. I sina bästa stunder håller österrikaren en fantastisk nivå, men han har fortfarande problem med att hitta en jämnhet i sina prestationer både över tid och i enstaka matcher.

Med lite medvind och på ett underlag som passar honom är han dock sylvass. På grus har han till exempel 73% vinstmarginal sedan karriären startade 2010. Det ska sägas att han vunnit 56 av 77 matcher på grus under 2014, 2015 och nu 2016. Det säger en hel del.

Inigo Cervantes bör bli en mumsbit

I den första omgången av Roland Garros, en turnering som Dominic Thiem har den uttalade målsättningen att gå långt i, väntar spanjoren Inigo Cervantes. 26-åringen är rankad runt 70 i världen och är en spelare som sällan eller aldrig gör något vidare avtryck på den ordinarie ATP-turneringen, speciellt inte i turneringen med en dignitet över 250-klassen.

Med det sagt är han också en grusspecialist, precis som de flesta av spanjorerna på touren. 273 segrar och 178 förluster på grus sedan 2004 är även det bra siffror, men det har bara mynnat ut i 500 000 dollar i prispengar på 12 år. Det går att jämföra med Dominic Thiem, som tjänat fyra gånger så mycket på sina cirka fem säsonger på touren.

Känslan är att klasskillnaden här blir tydlig. Ett av seten, troligtvis något av de två första, kan bli långt och på grus har spanjoren en god möjlighet att streta emot stundtals. I längden kommer det dock aldrig att hålla. Därför spelar vi Dominic Thiem 3-0 till 1,58 gånger pengarna hos Unibet.

Se Franska öppna hos Bet365

Alla kunder hos Bet356 med pengar på sitt konto kan se deras streams från Roland Garros gratis. Saknar ni konto får ni just nu 100% bonus upp till 1 000 kr här.

Speltips:

Speltips:  Dominic Thiem 3-0
Odds:  1,58 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, tisdag 24/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Inigo Cervantes Huegun: 9%
Dominic Thiem: 93%
Över 30,5 game: 50%
Under 30,5 game: 54%