Speltips, Ivo Karlovic – Andy Murray 27/5: Tung match från Roland Garros

Simon Pålsson Publicerat: 25 May 2016

Grand Slam-turneringen i Paris fortsätter med den tredje omgången, där turneringens första riktigt tunga möte väntar. Den numera historiska Ivo Karlovic tar sig an en minst sagt svårslagen Andy Murray.

Då är vi framme vid den tredje rundan av Roland Garros. Nu börjar det bli allvar på riktigt och plötsligt får vi se ett par tungviktsmöten. Den match som utan någon som helst tvekan sticker ut är dock den mellan Ivo Karlovic och Andy Murray.

Ivo Karlovic, 37 år gammal, blev historisk tack vare vinsten mot Jordan Thompson i andra omgången. Kroaten är den äldsta spelaren att nå den tredje rundan i en Grand Slam-turnerning sedan Jimmy Connors (39 år) i US Open år 1991. Imponerande.

Kroaten har ett väldigt signifikativt och tungt spel. Hans 208 centimeter över havet är en enorm fördel, som gör hans servar närmat omöjliga att hantera. Därför är det så gott som alltid långa set när Ivo Karlovic spelar. Tre av fyra set mot Jordan Thompson gick till tiebreak. Det femte slutade 12-10. Makalöst!

Andy Murray har börjat tveksamt

Efter att besegrat Novak Djokovic i ATP-turneringen i Rom, som spelades precis innan Roland Garros, har Andy Murray nu sett lite sliten ut i inledningen av Franska Öppna. Faktum är att skotten har varit nära att åka ut två gånger om. I den första rundan låg han under med 2-0 mot Radek Stepanek, men lyckades vända på sant Andy Murray-manér. I andra omgången gick matchen mot Mathias Bourque också till fem set. Anmärkningsvärt.

Om 29-åringen (fyllde år förra veckan) var något sliten inför turneringen bör han vara det desto mer nu. Å andra sidan finns det få – om någon – spelare som har den återhämtningsförmågan som Andy Murray har. Han är dessutom som allra bäst när han är pressad, trött, sliten, uträknad och lite lagom förbannad.

I vår värld finns det ingen tvekan om att Andy Murray plockar det här, men så långt är vi överens med spelbolagen. Det finns dock en intressant sak att notera från de här spelarnas tidigare möten. Andy Murray har visserligen 6-0 på Ivo Karlovic, men vi har fått se hela åtta tiebreak på sex matcher.

I fem av sex matcher har det första setet också blivit långt, med fyra tiebreak och en 7-5-seger för Andy Murray. Det är en trend som känns rimlig inför den här matchen. Ivo Karlovic är oerhört svårbreakad, speciellt i inledningen av matcherna när han fortfarande är pigg. Andy Murray å sin sida är också stark i egen serve, medan Ivo Karlovic fått allt svårare att retunera på ålderns höst.

Två speltips inför matchen

Därför spelar vi över 10,5 game i första set till fina 2,38 gånger pengarna. Det har suttit i fem av sex matcher mellan spelarna. Därtill har det suttit i sex av Ivo Karlovic senaste sju matcher. Otroliga siffror.

Därtill tänker vi gå på en chansning. Ivo Karlovic är tung i de inledande seten, samtidigt som Andy Murray sett lite svagare ut i inledningen av turnering. 5,50 för att kroaten vinner första set hos Betway känns lite väl högt. Det är värt en TV-peng.

Vill du följa Roland Garros gratis? Registrera dig hos bet365 och ta samtidigt del av en insättningsbonus på 1 000 kr. Spelbolaget sänder matcher från hela turneringen. Klicka här för att registrera dig!

Speltips:

Speltips:  Speltips 1: Över 10,5 game i första set
Speltips 2: Ivo Karlovic vinner första set
Odds:  2,38 / 5,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, fredag 27/5
TV:    eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: