J-Södra Östersund 15 augusti 2016

Speltips, J-Södra – Östersund 15/8: Nykomlingarnas kamp

Stärkta av fantastiska prestationer vankas det nykomlingsmöte i Allsvenskan när Jönköping Södra tar emot Östersund på Stadsparksvallen, varifrån vi väljer sida med en viss försäkring till finfint betalt.

5-0 borta mot jumbon Falkenberg – det löste J-Södra förra veckan.

Och inte ville Östersund vara sämre – de krossade Elfsborg med fyra mål mot noll.

De allsvenska nykomlingarna kommer till spel med suveräna prestationer i ryggen – kanske säsongens bästa för båda parter? Det är ändå inte siffror, eller för den delen prestationer, som kan viftas bort hur som helst. Större styrkebesked kunde inte lämnas inför den här fajten.

Det är alltid lite speciellt när nykomlingar möter varandra; det blir en liten sidokamp från hela tabellen. Nu, 17 matcher in i serien, kan vi deklarera att skillnaden mellan klubbarna inte var så stor som spelbolagen antydde inför säsongen, vilket vi också tryckte på – J-Södra är åtminstone nästan lika bra som Östersund.

I skrivandets stund har klubbarna inte skickat ut deras trupp-papper; vilka som kan och inte kan medverka. Klart är i alla fall att J-Södra har Robert Gojani avstängd.

J-Södra ska vara större favorit

Att det fortfarande finns en viss övertro på Östersund i den här ”matchen i tabellen”, det visar oddsen inför den här matchen starkt på.

Nu var det en fenomenal match utförd match som Östersund stod för mot Elfsborg och den prestationen väger förstås lite tyngre än J-Södras mot tabelljumbon Falkenberg – men att värden inte är större favorit här är rentav en felaktig bedömning från oddssättarna.

På pappret, som nämnt, är det två jämna lag.

Och på bortaplan är Östersund inte att känna igen, kontra hemma. Inte en enda av de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan har vunnits, tre förluster och tre kryss.

På Stadsparksvallen har J-Södra bara förlorat en av åtta hemmamatcher i årets allsvenska; vunnit tre, kryssat fyra och alltså torskat en. I slutet av januari, i Svenska Cupen, vann man också med uddamålet mot just – Östersund.

J-Södra att vinna spelas med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 1,90 x insatsen hos Unibet, som har en välkomstbonus på 200% upp till 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: J-Södra draw no bet (DNB)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 15/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 37%
X: 29%
2: 35%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 51%