Speltips, Jo-Wilfried Tsonga – Andy Murray 6/7: Herrarnas kvartsfinaler drar igång

Simon Pålsson Publicerat: 5 July 2016

Andy Murrays resa fram till ännu en final i Wimbledon fortsätter under onsdagen, när fransmannen Jo-Wilfried Tsonga står på andra sidan nätet i kvartsfinalen.

Det är som upplagt för Andy Murrays andra titel i Wimbledon det här året. Efter att världsettan, tillika det stora hotet, Novak Djokovic åkte ut redan under turneringens första vecka är det nu Andy Murray som är solklar favorit till att plocka hem turneringen.

Inte nog med att han är världens näst bäst rankade spelare, han trivs också väldigt bra på Wimbledons gräs inför sin hemmapublik. Det stora kvarvarande hotet heter troligen Roger Federer, men med tanke på hur Andy Murray spelat i veckan och egentligen den senaste månaden håller vi ändå honom lite före.

I kvartsfinalen väntar nu matchen mot Jo-Wilfried Tsonga, en motståndare som skotten inte har tappat ett enda set mot på tre raka matcher. Totalt 8-0 i set på dessa matcher. Därutöver ska sägas att det står totalt 12-2 i inbördes möten. Båda fransmannens segrar har kommit på hardcourt utomhus.

En extremt noggrann hemmafavorit

I ett sådant här läge – när vägen fram till finalen och förhoppningsvis titeln i stort sett är uppkrattad – handlar det om att minimera alla potentiella misstag och ta varje uppgift på allvar. Andy Murray är dessutom känd för att vara väldigt bra när det gäller, inte minst på vägen fram till stora finaler, där han dock ofta fått se sig besegrad.

Men Jo-Wilfried Tsonga är en motståndare som Andy Murray ska slå i stort sett alla dagar i veckan, åtminstone med rådande förutsättningar. Då räknar vi också kallt med att han gör det. Det raka spelet på skotten ger så lite som 1,08 gånger pengarna hos vissa spelbolag.

Vi riktar istället blickarna åt annat håll. Visst, ett set kan säkert bli långt, men i takt med att matchen blir känns mer avgjord (en känsla som oftare infinner sig i femsetare än i tresetare) kan minst ett set rinna iväg ordentligt till Andy Murrays fördel. Därmed tror vi att han kommer klara gamelinan, även om han skulle råka tappa ett set. Därför spelar vi Andy Murray -6 (asian handicap) till 1,91 gånger pengarna hos Betway. Då får vi dessutom pengarna tillbaka om skillnaden är exakt sex game.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Andy Murray -6 (asian handicap)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 15:30, onsdag 6/7
TV:    cmoresport logo cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: