Speltips, John Isner – James Duckworth 20/7: Amerikanen är ute efter revansch

Simon Pålsson Publicerat: 19 July 2016

Efter att ha förlorat finalen förra säsongen är det nu läge för revansch för amerikanen John Isner. I den första omgången av ATP Washington ställs servekanonen mot James Duckworth från Australien.

John Isner kliver in i ATP Washington, även kallad Citi Open, som en av de största favoriterna till att plocka hem turneringen. Dels är han den bäst rankade spelaren i turneringen och har därför seedats som nummer 1, något som ger honom en fördel i lottningen rakt igenom hela turneringen. I den första matchen i turneringen väntar 24-åriga James Duckworth.

Därutöver är John Isner bevisligen bra på hemmaplan. I förra årets turnering i Washington tog han sig hela vägen till final, där han dock förlorade en tuff tresetare mot japanen Kei Nishikori. Det är med andra ord dags att utkräva revansch för John Isner, som kliver in i turnering som nummer 16 i världen.

Servekanonen John Isner har haft en relativt bra säsong, där det som sticker ut är diverse rekord i antalet ess. Det är som vanligt en smärre omöjlighet att stå emot John Isners servar, varpå vi har gjort oss vana vid att kolla på långa set och många tiebreak när han spelar. Nu är det dessutom dags för en turnering som spelas på hardcourt, ett underlag som sannerligen passar en hårt servande spelare som den 208 centimeter långa amerikanen.

James Duckworth har halkat ner rejält

För drygt ett år sedan fanns australiensaren med på topp 100 över världens bäst rankade tennisspelare, men efter problem med skador och form har 24-åringen plötsligt hamnat på plats nummer 205 i världen. Det är sannerligen inget vidare facit. Enligt egen utsago föredrar 24-åringen dessutom gräs, även fall han främst spelat hardcourt. Grus är hans klart sämsta underlag.

Som ni förstår spelar James Duckworth främst på Challenger-touren, där han plockat totalt tre titlar under sina sex proffsår. Det är inget facit som skrämmer särskilt mycket, men visar att han trots allt har en viss förmåga att göra avtryck. Mot John Isner bör den möjligheten dock vara väldigt begränsad, även fall den 183 centimeter långa australiensaren är en relativt duktig servare.

Med hemmapubliken i ryggen, underlaget till sin fördel, rutinen på sin sida och vetskapen om att han ofta spelar bra tennis i Washington är John Isner såklart enorm favorit. Hos Unibet får vi 1,65 gånger pengarna på 2-0 till amerikanen och det känns väldigt högt. Vi skruvar upp insatsen.

Missa inte hardcourtsäsongen. Registrera dig hos ComeOn! Nu när det är dags för hardcourt är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  John Isner 2-0
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 20:00, onsdag 20/7
TV:    cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:    cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: