Speltips, Jönköping Södra – Djurgårdens IF 19/7: De hoppas vända sin tunga bortatrend

Simon Pålsson Publicerat: 17 July 2016

Det bjuds in till allsvenskt bottenmöte på Stadsparksvallen i Jönköping. Varken hemmalaget Jönköping Södra eller gästande Djurgårdens IF har råd med en förlust i den här matchen.

Den fjortonde allsvenska omgången avslutas med två matcher under måndagskvällen. Den ena drabbningen avgörs på Stadsparksvallen i Jönköping, där hemmalaget J Södra tar sig an gästande Djurgårdens IF.

Det här är två lag som båda förlorade i den allsvenska omstarten förra helgen och som därmed är i stort behov av åtminstone en poäng för att skänka lite lugn till spelare, ledare och supportrar. En förlust till så här i inledningen av höstsäsongen vore förödande för självförtroendet.

Bortalaget kommer för övrigt till matchen utan avstängda Omar Colley. Därutöver finns en rad duktiga spelare på skadelistan sedan länge, däribland den offensiva nyckelspelaren Haris Radetinac, vars säsong blivit förstörd efter ännu en jobbig knäskada. Hos hemmalaget är det fortsatt bara målvakten Anton Cajtoft som inte är tillgänglig.

Djurgårdens mycket tunga bortatrend

I skrivande stund har Djurgårdens IF fem raka allsvenska bortamatcher utan vinst. Faktum är att 08-laget till och med förlorat samtliga dessa fem matcher. Det är inget vidare facit och däri ligger en stor del av förklaringen till att laget ligger parkerat i botten av tabellen.

Just nu har Djurgården spelat in 15 poäng. Lika många poäng har nykomlingen Jönköping Södra skrapat ihop. Det betyder att ett eventuellt vinnande lag i den här matchen kan rycka ifrån det förlorande laget i tabellen. Det skulle också innebära lite mer säker mark.

Jönköping Södra å sin sida har varit väldigt bra under delar av säsongen, med ett par riktiga tunga skalper som sticker ut. Hemmasegern mot serieledande Malmö FF är en sådan. På hemmaplan har laget generellt sett varit starka. Där har J Södra åtminstone lyckats göra mål i fem av sex matcher.

Känslan inför den här drabbningen är att Djurgården kan få det tufft. Stadsparksvallen är inte enkel att komma till. Underlaget är till fördel för hemmalaget. Därutöver saknas Omar Colley i bortalaget. Ett tungt avbräck. Magkänslan säger J Södra inför matchen, varpå vi sätter våra pengar på Jönköping Södra draw no bet till 2,20 gånger pengarna hos Unibet. Vi får då pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

Speltips:

Speltips:  Jönköping Södra draw no bet
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 18/7
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: