Falkenberg J-Södra 6 augusti 2016

Speltips, Jönköping Södra – GIF Sundsvall 28/5: Två positiva överraskningar

Två lag som överraskat positivt under säsongsinledningen drabbar samman i Jönköping, där hemmalaget J-Södra alltså tar sig an GIF Sundsvall. Känslan är att den målrika trenden fortsätter här.

Lördagen bjuder bland annat på ett allsvenskt möte mellan två av säsongens klart mest positiva överraskningar, Jönköping Södra och GIF Sundsvall. Båda lagen har inte bara imponerat med en fin poängskörd, de har också levererat en tydlig spelidé och ett piggt, offensivt inriktat spel.

Jönköping Södra har visserligen haft stora defensiva bekymmer stundtals. Laget har släppt in 15 mål på sina elva inledande matcher. Det är också därför det bara blivit 14 poäng hittills. Nu ska det sägas att det är ett väldigt bra facit, speciellt för en nykomling, men med tanke på prestationerna i vissa matcher kunde några poäng till varit på sin plats.

Laget har bland annat slagit Malmö FF på hemmaplan under säsongsinledningen. Säga vad man vill, men det är imponerande. En av lagets stjärnor, MFF-lånet Pawel Cibicki, har också växt fram till en tydlig nyckelspelare. Anfallaren har haft en närmast unik förmåga att peta in viktiga mål.

GIF Sundsvall är en målgaranti

Ett annat lag som onekligen överraskat positivt är GIF Sundsvall. Giffarna har spelat in 18 poäng på elva matcher och skuggar faktiskt toppskiktet av tabellen. Ett par vinster till och det kan bli tal om att faktiskt räkna in laget som en outsider till Europaplatserna.

Laget har en väldigt tydlig, offensivt inriktad passningsorienterad fotboll, som dessutom burit frukt. 5-0-vinsten i Norrlandsderbyt mot Östersunds FK senast vittnar om att Giffarna är någonting på spåren. Det ska understrykas att Sundsvall trivs bäst på plast, så hemmalaget kan ha en liten fördel av att Stadsparksvallen har en gräsmatta.

Känslan är dock att GIF Sundsvall är en målgaranti. I nio av elva matcher har laget både gjort och släppt in mål. Jönköping Södras defensiv har också läckt, inte minst på sistone, med i snitt två insläppta mål på de fyra senaste matcherna. Det finns därmed goda förhoppningar om mål – åt båda hållen.

Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,80 gånger pengarna hos Redbet.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 28/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 29%
2: 31%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%