3 juli 2017 Medvedev Stan Wawrinka speltips Wimbledon

Speltips, Juan Martin Del Potro – Stan Wawrinka 8/9: Kvartsfinal natten till torsdag

En av fyra kvartsfinaler spelas mellan Juan Martin Del Potro och Stan Wawrinka. Känslan är att det här kan bli den absolut mest underhållande matchen i det här skedet av turneringen.


Det är dags för kvartsfinaler i US Open. Under tisdagen är det bland annat dags för det helfranska mötet mellan Lucas Pouille och Gael Monfils, ett möte ni kan läsa mer om i vårt speltips och analys inför matchen här.

Den kanske allra mest intressanta kvartsfinalen spelas dock först på onsdag, i vilken Juan Martin Del Potro hoppas besegra schweizaren Stan Wawrinka. Den fantastiska sagan Del Potro kan alltså fortsätta hela vägen till semifinalerna i denna Grand Slam, något som få hade vågat drömma om.

Argentinaren är nyligen tillbaka på ATP-touren efter ett flerårigt – i princip – uppehåll på grund av skador, men har verkligen satt avtryck direkt. I OS knep argentinaren en silvermedalj efter finalförlust mot den numera dubbla OS-mästaren Andy Murray. I US Open några veckor senare har den fina formen fortsatt och Juan Martin Del Potro ser nästan ännu starkare ut.

Stan Wawrinka är inte riktigt samma spelare

De senaste säsongerna har Stan Wawrinka verkligen etablerat sig i den yttersta världseliten och känslan var att schweizaren skulle fortsätta på den inslagna vägen den här säsongen. Så har inte riktigt blivit fallet, utan det här har varit en säsong med mer blandade resultat från den hårt slående 31-åringen.

Vad som är signifikativt för Stan Wawrinka – och även för Juan Martin Del Potro – är den fantastiska, smått otroliga, högstanivå som han besitter. Båda spelarna har en enorm förmåga att slå vinnarslag i trängda lägen, men också nöta ner sina motståndare. Det är få spelare som kan rubba Stan eller Juan Martin när de spelar som bäst.

Därför är förväntningarna mycket höga inför den här matchen. Det kan bli en väldigt underhållande match och vi blir inte förvånade om vi får se flertalet väldigt minnesvärda bollar. Spelarna har drabbat samman ett gäng gånger på ATP-touren genom åren. Intressant nog har Juan Martin Del Potro inte bara övertaget i antalet segrar, utan också fyra raka vinster i bagaget inför den här matchen. Psykologisk fördel, helt klart.

Den avgörande faktorn för vår del är dock formen. Juan Martin Del Potro spelar fantastisk tennis för tillfället och det tänker vi utnyttja. Därför spelar vi det raka spelet på argentinaren till 1,67 gånger pengarna hos Betway. Rygga spelet? Registrera dig här och få en unik bonus på 1 500 kronor.

Missa inte US Open. Registrera dig hos bet365! Nu när årets sista Grand Slam har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Bet365 sänder dessutom matcher från hela turneringen. Klicka här och få en bonus på hela 1 000 kronor hos bet365!

Speltips:

Speltips:  Juan Martin Del Potro vinner
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  02:30, torsdag 8/9
TV:    (TV-tablå)
Stream:    Regler och villkor gäller.

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Juan Martin Del Potro: 60%
Stan Wawrinka: 43%
Över 3,5 set: 69%
Under 3,5 set: 35%