Speltips, Kalmar – Örebro 2/5: Målspelet synas till 1,82

Spelbloggare Publicerat: 1 May 2016

Det sprudlar runt Örebro SK just nu och när de har siktet på ännu en trea till poängkolumnen borta mot Kalmar, känns målen nära till hands. Vi satsar polletterna på att en viss mållina ska passeras.

Kalmar har varit en enorm besvikelse hittills detta spelår; de var, av oddssättarna, tippade att kunna utmana en bra bit uppe på den övre tabellhalvan, men står som tredjejumbo med det bleka facit – fem pinnar på sex matcher. Senast löstes dock ett imponerande kryss borta mot GIF Sundsvall, 1-1 skrevs slutresultatet, och kanske var det starten på en klart bättre streak?

Gästande Örebro har visat upp två sidor – en där nivån är av allsvensk toppklass, den andra när den är klart bristfällig. Tack och lov för Alexander Axén och hans manskap, har det blivit mest av den första varan. Fyra vinster och två torskar har det blivit, vilket placerar dem som delad etta, målskillnadsfaktorn borträknad, med Norrköping, Malmö och nämnda Sundsvall.

Fem raka över mållinan

Allsvenskan har bjudit på ovanligt många mål under uppstarten av spelåret – det här är två av de lagen som varit inblandade i flera målrika fajter; bidragit till produktionen, framåt och bakåt.

Framförallt är det alltid full fart framåt som räknas för Örebro när de är ena halvan av en match. Offensiven är det som utmärker dem, truppens klart starkaste del, och det vill man utnyttja – inte sällan lämnas försvarsspelet lite åt sidan, i andrahand.

Även Kalmars matcher har varit målrika – tre av sex bjudit på exakt fem baljor och nu senast, i 1-1-matchen mot Sundsvall, kunde 2,5-linan absolut ha passerats. De har ofta fått anpassa spelet till sina motståndare – nu är det ett ÖSK som säkerligen vill pusha upp tempot som kommer på besök. Öppet och chansrikt?

Tillbaka för KFF är David Elm, vilket stärker upp anfallet rejält. För ÖSK är Alhassan ”Crespo” Kamara osäker. Stort minus om han ställs ut sidan, men mycket talar för att han ska kunna medverka – annars hade han förstås inte ha plockats ut i truppen.

Över 2,5 mål spelas till 1,82x hos Unibet. Spelvärde hittas runt sex-sju punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 2/5
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: