Speltips, Kanada – Finland 17/5: Gruppfinal i grupp B

Simon Pålsson Publicerat: 17 May 2016

Danmark eller Schweiz. Så heter motståndaren i den kommande kvartsfinalen för segraren i mötet mellan Kanada och Finland. Båda lagen är fläckfria så här långt i turneringen. Vilka åker på sitt första poängtapp?

Det återstår nu bara en enda match av gruppspelet i årets ishockey-VM. I den grupp som spelat sina matcher i St. Petersburg har två lag imponerat stort, närmare bestämt Kanada och Finland.

Det här har också varit den grupp där det spelats klart bäst ishockey, med ett högre tempo och en mer påtaglig intensitet än i grupp A. Medan matcherna här varit tighta, intensiva och bjudit på fin hockey från främst Kanada och Finland har det sett skakigt ut i Sveriges grupp, där flera av lagen underpresterat och varit ojämna i sina prestationer.

Det bör betyda att Finland och Kanada har fina möjligheter inför det kommande slutspelet. Nu står vi dessutom inför en sista gruppspelsmatch där allting ska avgöras. En gruppfinal mellan turneringens två klart bästa lag hittills.

Skönt att slippa något av de tre stora

Precis som vanligt är det ettan i grupp B mot fyran i grupp A som gäller i kvartsfinalen. Det lönar sig helt enkelt att vinna gruppen, då det ger ett lättare motstånd i den första slutspelsrundan.

Den här gången är det möjligen än viktigare, eftersom grupp A består av tre lag som sticker ut lite mer än andra. Ryssland, Tjeckien och Sverige kommer att toppa grupp A. Vinnaren av grupp B, där alltså Kanada och Finland finns, får möta Danmark eller Schweiz. Det är betydligt enklare motstånd. Trots att Sverige, Ryssland och Tjeckien inte imponerat finns det en betydligt högre kapacitet i dessa lag.

Vår känsla är därför att båda lagen vill vinna den här matchen, men att det är offensiv ishockey som ska vinna den åt dem. Det här är två lag som imponerat offensivt rakt igenom hela turneringen. Kanada har till exempel tryckt in 34 puckar, att jämföra med Finlands 25. Inte illa alls.

Därför spelar vi över 5,5 mål i matchen till 1,95 gånger pengarna hos bet365. Spelet brukar sitta när lagen spelar VM-matcher mot varandra.

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, tisdag 17/5
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: