25/9-16 Ryssland

Speltips, Kanada – Ryssland 25/9: Annan karaktär i avgörande lägen

Att matcher som är helt avgörande får en helt annan karaktär än gruppspelsmatcher är allmänt känt. Det är kunskap vi tar med oss inför semifinalen mellan Kanada och Ryssland i World Cup.

Det börjar hetta till på allvar i World Cup. Turneringen är nu framme vid sin slutspelsfas, där det först och främst är dags för två semifinaler. Därefter är det – logiskt nog – dags för en final. Den kommer dock att avgöras i bäst av tre matcher, vilket gör att vi har åtminstone fyra högkvalitativa hockeymatcher kvar.

I semifinal nummer ett möts turneringens klart starkaste lag hittills Kanada och det något mer trögstartade ryska landslaget. Båda lagen är ytterst stjärnspäckade och har en högstanivå som få andra lag i turneringen besitter, åtminstone offensivt.

Det är allmänt känt att det svenska försvars- och målvaktsspelet är minst näst bäst i turneringen, men Tre Kronor har förmodligen något snäpp upp till Kanada och Ryssland i offensiven. Å andra sidan är det väldigt svårbedömt. Vad vi känner oss säkra på är att den här semifinalen har väldigt fina förutsättningar att bli nervkittlande, en trend som varit tydlig rakt igenom den här turneringen.

En avgörande match får en annan karaktär

Kanadas matcher i gruppspelet har haft en tydlig tendens att vara fartfyllda, inte minst när det kommer till den kanadensiska offensiven. När det verkligen gäller någonting – när matchen i fråga är helt avgörande – är risken stor att matchbilden också blir en annan. Att hela matchen får en annan karaktär än vad vi har gjort oss vana vid.

Visst, både Kanada och Ryssland har stjärnspäckade offensiva laguppställning. Å andra sidan är det inga dussinspelare som huserar i på försvars- och målvaktsposterna heller. Kanada har faktiskt bara släppt in tre mål på hela turneringen, medan Ryssland spikade igen totalt senast – när det behövdes som allra mest i måstematchen mot Finland.

Därför är vi inte helt främmande för tanken att det här inte blir en så målrik historia som många hoppas på. Spelbolagen verkar ense om att målrisken är stor. Hos William Hill betalar under 5,5 mål under matchens ordinarie tid hela 2,10 gånger pengarna. Det känns högt och spelas glatt. Om du vill rygga spelet kan du registrera dig här. Då låser du dessutom upp en bonus på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, söndag 25/9
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 17%
2: 18%
Över 5,5 mål: 55%
Under 5,5 mål: 50%