Team Europa World Cup Hockey

Speltips, Kanada – Team Europa 22/9: Vilka plockar hem gruppsegern?

Slutspelsplatserna är säkrade för både Kanada och Team Europa, som därmed går in i den sista gruppspelsomgången helt utan press. Det borde öppna för en väldigt underhållande historia.

Den är turneringen blev verkligen inte vad USA eller Tjeckien hade förväntat sig. Efter två avklarade omgångar är båda lagen avsågade och inför den avslutande omgången är det Kanada och Team Europa som gör upp om gruppsegern.

Båda lagen har fyra poäng vardera efter två spelade matcher. Eftersom Tjeckien bara har en poäng och amerikanerna fortfarande är nollade är slutspelsplatserna redan säkrade för både Kanada och Team Europa. En seger ger nämligen två poäng i turneringen.

Kanada gäller – föga förvånande – som enorma favoriter även inför den här matchen. Så här långt i turneringen har det stjärnspäckade kanadensiska laget lyckats axla sitt favoritskap, men nu väntar den formmässigt tuffaste utmaningen.

Fria tyglar från båda håll

Känslan inför den här matchen är att båda lagen har en avslappnad inställning med sig in på isen. Det finns ingen desperation, inget begär, som gör att de måste gå för fullt. Det är självklart en extra morot att vinna hela gruppen, men med tanke på att den andra gruppen inte har en solklar favorit eller en given etta är det svårt att försöka placera sig för att få “rätt” motstånd i första slutspelsrundan.

Därmed tror vi på mer öppna spjäll, fria tyglar – you name it. Det här är två offensivt skickliga lag – det har båda bevisat flera gånger om i turneringen – varpå de individuellt skickliga offensiva spelarna också lär hamna i fokus. De borde få ganska mycket spelrum.

Därför tror vi på en hel del mål. Spelbolagen är dessvärre inne på exakt samma linje, vilket gjort att oddsen på det raka överspelet inte är spelbara. Istället riktar vi blickarna åt spelet Team Europa över 1,5 mål i matchen (inklusive förlängning) till 1,80 hos Ladbrokes (1 000 kronor bonusspel). För Kanada ligger linan på smått obegripliga 4,5 mål, men att européerna ska lyckas trycka in två puckar känns inte alls omöjligt. Det spelas.

 

Speltips:

Speltips:  Team Europa över 1,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  02:00, torsdag 22/9
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 79%
X: 13%
2: 12%
Över 5,5 mål: 58%
Under 5,5 mål: 43%