lettland kanada jvm speltips 30 december 2016

Speltips, Kanada – USA 21/5: Det bör vara klasskillnad

Kanada såg väldigt starka ut mot ett supersvagt Sverige i kvartsfinalen. Nu är frågan om laget kan återupprepa den prestationen i det nordamerikanska derbyt mot USA i semifinalen.

VM-turneringen går in i sitt mest kritiska skede under lördagen, när de fyra bästa lagen ska göra upp om en varsin plats i VM-finalen. I den ena semifinalen får vi njuta av det nordamerikanska gigantmötet mellan Kanada och USA.

Det ska dock sägas att det är lite olika världar som drabbar samman här. Kanada har sett starka ut genom i stort sett hela turneringen, bortsett från 4-0-förlusten mot Finland i den sista gruppspelsmatchen. Framförallt offensivt har Kanada ett väldigt starkt lag och 6-0-vinsten mot ett visserligen svagt Tre Kronor i kvartsfinalen säger väl egentligen allt? Nu har kanadensarna växlat upp ytterligare och då finns det få lag som kan sätta stopp.

Att amerikanerna skulle klara av det känns osannolikt. USA har nämligen inte fått ihop en vidare stark trupp till den här turneringen. Inte heller har kollektivet hittat rätt. I kvartsfinalen mot Tjeckien, vilken USA vann efter förlängning, såg det något bättre ut – men det är fortfarande en bra bit upp till Kanadas nivå.

5-1 i det tidigare mötet mellan lagen

Kanada slog USA med komfortabla 5-1 när lagen drabbade samman i gruppspelet. Den matchen och det resultatet är en tydlig indikation på det styrkeförhållande som råder mellan lagen. Att Kanada känns både ett och två starkare råder det ingen som helst tvekan om.

Nu känns det dessutom som att Kanada har växlat upp ytterligare. Visst, USA såg inte fullt så svaga ut mot Tjeckien, men det här borde bli en tämligen ensidig historia. Vi har helt enkelt svårt at se hur amerikanerna skulle orka stå emot särskilt länge i det här mötet.

Spelbolagen är dessvärre inne på exakt samma spår och därför är oddsen kraftigt nedtryckta. Det spel vi hittar med bäst värde är förmodligen Kanada vinna andra perioden till 1,73 gånger pengarna hos Ladbrokes. USA kan tänkas göra en hyfsad inledning på matchen och möjligen har de med sig ett ok resultat till den första pausvilan.

I den andra perioden bör matchen dock ha satt sig och Kanada bör därmed vinna den. Laget har sett väldigt starka i andraperioderna rakt igenom hela turneringen. 3-0 blev det till exempel mot Sverige i kvartsfinalen.

Speltips:

Speltips:  Kanada vinner andra perioden
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:15, lördag 21/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 78%
X: 12%
2: 9%
Över 5,5 mål: 56%
Under 5,5 mål: 50%