Speltips, Karlskrona – AIK 27/3: Robin Kovacs är tillbaka!

Simon Pålsson Publicerat: 26 March 2016

Underläge 3-1 och en tuff match på bortaplan. Läget är verkligen inte det bästa för AIK, som dock nu får tillbaka Robin Kovacs. Frågan är om 08-laget kan hålla liv i den här matchserien via en seger borta mot Karlskrona?

Matchserien mellan Karlskrona och AIK, som alltså ska avgöras vilket av de båda lagen som får spela i SHL nästa säsong, är onekligen en jämn historia. I skrivande stund har Karlskrona dock matchboll i ledning 3-1 i matcher.

Den potentiellt avgörande matchen spelas dessutom på hemmaplan, där laget bevisligen är mycket starka. Visst, det har varit två mycket tighta segrar mot AIK på hemmaplan så här långt – men Karlskrona har tidigare slagit lag som Brynäs och Skellefteå på hemmaplan. Inte illa.

Karlskrona kommer naturligtvis försöka döda den här matchen direkt i den här matchen, men behöver inte heller stressa. Med ledning 3-1 i matcher kan de lugnt låta AIK göra det första draget och reagera utifrån det. Laget kommer ju få tre chanser till att döda det här.

Robin Kovacs äntligen tillbaka

Efter att ha dragit på sig en tre matcher lång avstängning till följd av en huvudtackling i den första matchen är AIK:s duktiga forward Robin Kovacs nu äntligen tillbaka. Kanske kan han komma in med lite extra energi i denna minst sagt prekära situation?

AIK är på många sätt ganska jämnbra med Karlskrona och en förlust med 4-1 i den här matchserien vore rent av missvisande. Två uddamålsförluster på bortaplan tidigare vittnar om att de visst kan skaka Karlskrona även på bortaplan.

Vår känsla är att AIK, när det gäller som mest och med Robin Kovacs tillbaka i laget, kommer att steppa upp ett eller två snäpp. I en så jämn matchserie räcker det långt. Därför spelar vi AIK +0.0 (asian handicap) till 2,60 gånger pengarna hos Unibet. Det är alltså samma spel som AIK draw no bet, pengarna tillbaka vid oavgjort.

Speltips:

Speltips:  AIK +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Tidsbegränsad: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, söndag 27/3
TV:    tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Karlskrona  1,90 unibet logo
Oavgjort  4,30 nordicbet logo
AIK  3,55 titanbet logo
Över 4,5 mål  1,90 unibet logo
Under 4,5 mål  1,90 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: