Speltips, Kevin Anderson – Stan Wawrinka 29/7: Schweizaren får nog kämpa

Simon Pålsson Publicerat: 29 July 2016

En av turneringens stora favoriter – Stan Wawrinka – går in i kvartsfinalen som klar favorit. För motståndet står Kevin Anderson. Känslan är att schweizaren trots allt får kämpa för segern.

Kevin Anderson tog sig till fredagens kvartsfinaler i Rogers Cup, även känd som ATP Toronto, genom att slå ut australiensaren Bernard Tomic i en tuff tresetare. Trots underläge 1-0 i set kunde sydafrikanen vända på steken och ta sig vidare.

Nu väntar betydligt tuffare motstånd, i form av schweizaren Stan Wawrinka. 31-åringen är för närvarande rankad som nummer 5 i världen och ser ut att vässa formen inför hardcourtsäsongen. Det är detta underlag som schweizaren trivs allra bäst på. Formen har varit lite sådär under de senaste månaderna, men nu är Stan Wawrinka fit for fight och hoppas slåss om de stora titlarna de kommande veckorna.

I förra matchen slog 31-åringen ut amerikanen Jack Sock. Hemmahoppet hade egentligen aldrig någon riktig chans, utan Stan Wawrinka kunde vinna tämligen komfortabelt. Nu väntar alltså Kevin Anderson, som visserligen är sämre rankad än Jack Sock, men som kan vara obehaglig att möta på ett snabbt underlag med tanke på hans stundtals fantastiska spel i egen serve.

Här kommer ingenting gratis

Att vända och vinna mot Bernard Tomic i förra omgången var ett styrkebesked från Kevin Anderson, en spelare som inte varit lika aktiv på touren under året. Förra året var en riktig succésäsong för sydafrikanen, som bland annat gjorde stort avtryck i Wimbledon och som klättrade rejält på singelrankingen. Om 30-åringen får alla bitar att falla på plats kan han bli farlig de kommande veckorna.

Stan Wawrinka får med andra ord kämpa för att vinna den här matchen. Här kommer ingenting gratis och det gäller att vara med från början. Visst, vi tror att schweizaren tar det till slut, men vi blir inte förvånade om han till och med släpper ett set. Åtminstone ett set blir troligen långt. Senast spelarna möttes i Rogers Cup var för två år sedan. Då vann Kevin Anderson med 2-0. Kevin Anderson har för övrigt fyra vinster på de fem senaste inbördes mötena. Den enda förlusten var en tydlig sådan, hela 3-0 i US Open 2015.

Som ni hör tror vi att Stan Wawrinka tar det här, men inte hur lätt som helst. En klar skrällchans finns också för sydafrikanen, inte minst med tanke på hans fina facit mot just Stan Wawrinka. Därför spelar vi över 22,5 game i matchen till 1,78 gånger pengarna hos bet365.

Missa inte hardcourtsäsongen. Registrera dig hos ComeOn! Nu när det är dags för hardcourt – med US Open som den stora höjdpunkten – är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Över 22,5 game
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 18:00, fredag 29/7
TV:   cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   (TV-tablå)

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: