Speltips, Kroatien – Moldavien 27/5: Lite väl optimistiskt

Simon Pålsson Publicerat: 26 May 2016

Kroatien tar sig an Moldavien i en träningsmatch inför sommarens EM. Spelbolagen håller föga förvånande hemmalaget som enorma favoriter inför matchen. Nu är frågan om spelbolagen blivit lite väl optimistiska?

Kroatien gör precis som många andra landslag runt om i Europa – förbereder sig inför sommarens EM-turnering. På pappret står nu matchen mot Moldavien, ett lag som inte kommer spela EM i sommar. Moldavien slutade nämligen sist i Sveriges kvalgrupp, med ynka två inspelade poäng.

Kroaterna gäller som en liten outsider inför sommarens turnering. Om de får allting att fungera har de utan tvekan potentialen att gå långt i EM. Då krävs dock att nyckelspelarna Luka Modric, Ivan Rakitic och Mario Mandzukic spelar väldigt bra.

I den här träningsmatchen mot Moldavien får vi dessvärre inte se någon av ovanstående spelare. Inte heller Mateo Kovacic eller Darijo Srna kommer till spel. Ett par tunga avbräck, minst sagt.

Moldavien inte fullt så usla

Känslan inför Moldavien som fotbollsland är möjligen inget vidare. Att laget slutade toksist i Sveriges EM-kvalgrupp gör inte den uppfattningen mycket bättre.

Men faktum är att laget inte är fullt så uselt som man vid första anblicken kan tro. Det finns visserligen inga storspelare i laget, men 16 insläppta mål på 10 matcher som jumbo är inte helt uselt. Då spelade laget trots allt mot Ryssland, Sverige och Österrike totalt sex gånger.

I kombination med att Kroatien inte på långa vägar kommer kunna ställa upp med sin bästa elva känns Moldaviens defensiv som en anledning till att de faktiskt skulle kunna streta emot ganska bra här. Visst, offensivt lär de inte hota särskilt mycket, men hålla ner siffrorna? Ja, det borde de klara av.

Därför känns det som att spelbolagen överskattar möjligheterna till mål här. Hos Bet365 får vi 1,85 gånger pengarna för under 3 mål (asian handicap). Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt tre mål. 2-0 känns som ett gångbart resultat – om ens det. Sist lagen spelade mot varandra – 2008 – slutade matchen 1-0. I EM-kvalet bommade spelet inte en enda gång (void två gånger).

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 27/5

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: