14 januari 2018 Bournemouth Arsenal Speltips

Speltips, Leicester City – Arsenal 20/8: Revansch sökes från båda läger

Leicester City och Arsenal söker revansch efter sina respektive premiärförluster i Premier League. Känslan är att den målglada trenden fortsätter även i den här matchen.

De regerande engelska ligamästarna Leicester City tar sig an Arsenal i sin hemmapremiär. Det här blir en minst sagt viktig match för båda lagen, som kommer till den andra omgången med en varsin dyster förlust i bagaget.

Hull City – den sargade nykomligen – blev för svåra för Leicester i premiären. 2-1-förlusten på bortaplan var verkligen en missräkning och direkt höjdes röster som sa att den här säsongen inte alls kommer att kunna motsvara förra säsongen för Leicesters del.

Å andra sidan förlorade även Arsenal sin premiär – fast på hemmaplan. Ett energi- och tempostarkt Liverpool blev aningen för svåra och Arsenal fick se sig besegrade med 4-3 i en galen match. Därmed kommer alltså båda lagen till den här matchen med stor revanschlusta. Ytterligare en förlust för något av lagen vore rent av förödande, åtminstone självförtroendemässigt.

En offensiv identitet präglar matchen

Vad som är intressant inför den här matchen är hur båda lagen har en stark offensiv att lita på. Visst, Leicester vann ligaguldet mycket tack vare sin fina defensiv förra säsongen, men det finns också mycket offensiv styrka i de regerande mästarna.

Arsenal å sin sida spelar nästan alltid offensivt inriktade matcher och det är ingen slump att premiären mot Liverpool slutade med ett riktigt målkalas. Om vi tittar på de här båda lagen föregående möten, exempelvis förra säsongen, ser vi också att matcherna mellan lagen brukar bli mycket målrika. Arsenal vann för övrigt båda mötena, 5-2 på bortaplan och 2-1 hemma på Emirates Stadium.

Med tanke på hur lagen har inlett säsongen tror vi att chansen att vi ska få se många mål i lördagens kvällsmöte mellan lagen är mycket god. Därför spelar vi över 2,5 mål i matchen till 1,75 gånger pengarna hos Betway. Om du inte har ett konto hos Betway kan du registrera dig via Spelbloggare.se och då få en unik bonus på 1 500 kronor när du registrerar dig. Klicka här för att ta del av bonusen!

Arsenal saknar för övrigt fortfarande en drös spelare. Per Mertesacker, Gabriel Paulista, Danny Welbeck, Carl Jenkinson, Alex Iwobi och Aaron Ramsey missar matchen. Därutöver är matchformen på Mesut Özil, Laurent Koscielny, Olivier Giroud, Jack Wilshere och Serge Gnabry mycket osäker.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 20/8
TV:   Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 28%
2: 40%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 45%