22 februari 2017 Sevilla Leicester

Speltips, Leicester – West Ham 17/4: Kan de bryta serieledarens nolla?

Titeln är nu extremt nära för uppstickarklubben Leicester City, men fem hinder återstår att passera. Nästa? West Ham. Och då har vi en stark målkänsla från King Power Stadium.

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Den i modern tids största fotbollsskrällen i fotbolls-Europa är nära att fullbordas. När det återstår så lite som fem matcher –15 pinnar att spela om – står Leicester på toppen av kullen i Premier League. Tottenham har setts som den enda utmanaren den senaste månaden, men kommit på efterkälken och ska väl inte kunna hämta in hela sju poäng? Skulle krävas någonting alldeles extra för det – för båda sidorna.

West Ham är också en succé, om än inte i närheten av lika stor, och hittas på en hedervärd sjätteplats – men siktet är förstås uppåt, på Europaplatserna, där man också stått under stora perioder av spelåret. Manchester United är endast en pinne ovan och om ”The Hammers” kan få fart under fötterna i slutspurten kan även deras skräll fullbordas.

Men här ska alltså åtminstone en skrällsida tappa lite mark – det är bara tre pinnar som kan fördelas ut. Eventuellt också två.

”The Foxes” har hela truppen intakt medan West Ham saknar anfallaren Diafra Sakho. Bra truppbesked för båda parter.

Målspel till 1,83

Det är inte bara så att Leicester radat upp fem raka vinster – nollan är dessutom hållen i alla dessa. 450 spelminuter! Makalöst imponerande och vad som utmärker serieledaren från de andra toppkonkurrenterna, det är just stabiliteten.

Nu möter man ett West Ham som det varit öppna dörrar såväl framåt som bakåt för på sistone. Spelschemat har dessutom varit extremt tufft; fyra av de fem senaste fajterna har slutat oavgjorda och nu senast förlorade man i FA-cupkvartsfinalen mot Manchester United.

Här ska sannolikt Leicester styra en hel del av spelet – det borde West Ham, som är sylvassa i omställningsspelet, kunna utnyttja väl. Passande matchbild, som borde tala för att vi faktiskt kan få se mål åt båda håll – precis som det blivit i sex raka för West Ham.

Snart ska Leicesters hållen nolla-streak brytas – det tror jag att West Ham kan lösa. Och att värden ska stå för åtminstone en balja – de har målat i 11 raka fajter – är som skrivet i sten. Landar därför i: BLGM – ja till 1,83x.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 17/4
TV:   (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 51%
X: 27%
2: 24%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 53%