Speltips, Leksand – Djurgården 22/9: 1X2-tecken väljs ut

Simon Pålsson Publicerat: 21 September 2016

Det är inte lätt att veta var vi har lagen inför SHL-premiären mellan Leksands IF och Djurgårdens IF. Därför väljs det logiska 1X2-tecknet till långt över fyra gånger degen ut.

SHL-premiären i helgen följdes upp av en flera dagar lång paus, som nu får sitt slut när övriga SHL-lag kliver in i handlingen. Två av lagen som gör sin första match för säsongen är Leksands IF och Djurgårdens IF.

Förra säsongen var tämligen lyckade för båda de här lagen. Leksand lyckades tråckla sig igenom playoff och hela vägen fram till SHL från Hockeyallsvenskan, medan Djurgården tog sig till SHL-kvartsfinal. Där blev Frölunda – de blivande mästarna – alldeles för svåra.

Nu hoppas båda lagen ta nästa steg. För Djurgårdens del handlar det om att slippa att kvala till slutspelet – alltså sluta topp sex – medan Leksand först och främst riktar in sig på att bli ett stabilt SHL-lag igen. Att sätta tonen direkt i premiären, på hemmaplan, inför sin hemmapublik, kan vara en klok idé.

Ovissheten når nya höjder

Att det är vanskligt att förutspå resultatet i premiärmatcher är ingen hemlighet. Det är någonting vi konsekvent återkommer till på sidan. Den här gången är frågan om det inte är ännu mer ovisst än vanligt. Dels är det här två stycken – på pappret – jämna ishockeylag.

Därutöver finns det ingen statistik från föregående säsong att förlita sig på. Båda lagen har dessutom sett lite småskakiga ut under försäsongen, resultat som vi ändå inte vill dra för stora växlar på.

Vi är övertygade om inget av lagen vinner den här matchen storstilat. Snarare väntar förmodligen en ganska tight match, möjligen målsnål, men troligen väldigt jämn. Med det i åtanke känns krysset intressant. Hos flera spelbolag ligger det runt fyra gånger degen, men Unibet sticker ut ännu mer än så.

4,35 för X (oavgjort efter full tid) spelas därför hos just Unibet. Det känns på tok för högt. I vår värld är det minst 33% chans att matchen slutar kryss, varpå ett kryss känns motiverat. Registrera dig hos Unibet här och få då en bonus på 1 000 kronor!

 

Speltips:

Speltips:  X (Oavgjort)
Odds:  4,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 22/9
TV:   cmorehockey logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: