5 april 2019 leksand mora speltips shl

Speltips, Leksands IF – Brynäs IF 10/11: Hett rivalmöte

Leksands IF har ofrivilligt tagit på sig rollen som SHL:s slagpåse den här säsongen. Kan laget ändra på den trista statistiken när rivalen Brynäs IF kommer på besök, månne?

Fem poäng på 14 omgångar.

En vinst på 14 omgångar.

Elva förluster på 14 omgångar.

Ofrivilligt – får vi anta – har Leksands IF tagit rollen som slagpåse i säsongsinledningen av SHL 2016/2017. Det klassiska laget har inte lyckats hävda sig alls i SHL och har i ärlighetens namn varit skrämmande dåliga både i den offensiva och den defensiva delen av spelet.

Märk väl att laget har släppt in flest mål i ligan, gjort absolut minst antal mål i ligan och förlorat klart mest matcher. Två matcher har de lyckats ta till förlängning, men även där har Leksand dragit det längsta strået. Det är anmärkningsvärt dåliga siffror och ett tydligt tecken på att den här truppen saknar den där spetsen som krävs i landets högsta ishockeyserie.

Brynäs IF å sin sida har varit stabila i sin poängskörd, men det har inte riktigt tagit fart för Gävlelaget. 24 inspelade poäng på 14 matcher och en placering som nummer sex i SHL-tabellen är ett godkänt facit, men tanken var att det här var säsongen de skulle utmana på allvar. Då krävs ytterligare en växel. Att knipa en seger i rivalmötet med Leksand känns som ett måste med tanke på hur svaga Leksand visat sig vara.

En repris på höstens första möte?

Vad som är djupt intressant med Leksands risiga facit är att den enda (!) segern under säsongen kommit mot just Brynäs. Det var i höstens första möte mellan lagen – den 13 oktober – som Leksand alltså tog sin första seger för säsongen. 3-1 på bortaplan mot rivalen. Det är ett faktum som skänker en del hopp till supportrarna.

Å andra sidan är det ett faktum som utan tvekan lär göra Brynäs väldigt motiverade inför matchen och något som kommer att tas upp i deras matchförberedelser. Det vore totalt orimligt och snudd på oacceptabelt att förlora mot seriens nu klart sämsta lag i två raka matcher. Det rimmar inte bra med klubbens ambitioner, helt enkelt.

Vår känsla är att det här inte blir den mest sprudlande av matcher. Leksand har varit svaga framåt och lär få svårt att göra något större avtryck i målprotokollet. Brynäs är revanschsugna efter förlusten senast och lär kriga väldigt hårt. Hos Betway (1 000 kronor) får vi 1,80 gånger pengarna på under 5,5 mål och det känns som bra betalt. Leksand lär inte skrapa ihop mer än max två mål och vi tror inte att Brynäs vinner det här i för stor stil. Leksand under 1,5 mål till 2,70 lockar också, men vi väljer ändå den generella linan på 5,5.

 

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 10/11
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 25%
X: 20%
2: 58%
Över 4,5 mål: 63%
Under 4,5 mål: 34%