Speltips, Linköping – Frölunda 13/12: Dags för returmötet

Simon Pålsson Publicerat: 12 December 2016

4-0 i det första mötet gör att Frölunda har ett väldigt bra utgångsläge inför CHL-returen mot Linköping. Därmed finns det bara ett enda läge för hemmalaget – plattan i mattan från start.

4-0 i det första mötet.

Frölunda har förmodligen avgjort CHL-kvartsfinalen mot Linköping redan efter den första omgången. Det ska väldigt mycket till om Linköping ska vända på den här steken mot ett formstarkt Frölunda. Den stora frågan är om laget ens orkar försöka?

Nu ska det i för sig sägas att Linköping vann med 3-0 hemma mot Frölunda så sent som för knappa två veckor sedan. I ligaspelet har laget dessutom fyra raka vinster mot de regerande svenska mästarna. Det är statistik som inte är helt obetydlig i sammanhanget, hur brant uppförsbacken nu än må vara.

Frölunda har förutom 4-0-vinsten mot Linköping visat fin målform i SHL. Senast tryckte laget in hela åtta puckar hemma mot Växjö Lakers. Det ska dock sägas att det i defensiven varit minst sagt skakigt, med fem insläppta mål mot Växjö och hela fyra mål (4-0) mot Leksand i matchen innan dess.

En veckas uppehåll väntar

Förutom att vi har 4-0 med oss från det första mötet finns det annan aspekt att ta i beaktande inför det här returmötet. Båda lagen står inför ett sju dagar långt uppehåll innan nästa match, då i SHL:s grundserie. Det är med andra ord en sista kraftmätning som väntar.

Hur det här påverkar matchen går att spekulera i, men känslan är att det inte finns så mycket att förlora för något av lagen. Frölunda kan gå ut och fokusera på att – hur töntigt det än låter – ha kul och spela sitt egna spel, med klart fokus på offensiven. Linköping kan trycka plattan i mattan och hoppas att den fina statistiken mot just Frölunda håller i sig.

Därmed känns en målrik historia inte som en omöjlighet. Hos Betway (1 000 kronor) får vi 2,05 gånger pengarna för över 4,5 mål i matchen (inklusive förlängning). Det spelar vi och hoppas på en underhållande match mellan två av våra tre kvarvarande svenska guldhopp i CHL-slutspelet.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, tisdag 13/12
TV:   svttjugofyra logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: