Speltips, Linköping – Rögle 24/2: Gästerna kan säkert hota

Simon Pålsson Publicerat: 24 February 2016

Ett av onsdagens två SHL-möten avgörs mellan Linköping och gästande Rögle BK. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför tillställningen.

SHL-onsdagen bjuder på två matcher, varav en spelas i Linköping där hemmalaget får besök av skånska Rögle BK. Det här är ett på förhand mycket intressant möte där Linköping blivit skyhöga favoriter om vi ska gå efter spelbolagens oddsvärderingar inför matchen.

Hemmalaget är visserligen väldigt bra och har seglat upp på tredjeplatsen i tabellen bakom suveräna Skellefteå och Frölunda. De är med andra ord den första utmanaren som står på tur sett till tabelläget.

Laget har konsekvent genom säsongen varit starka på hemmaplan, även fall de förlorat två tunga hemmamatcher på sistone. 0-3 mot Växjö häromdagen och en snöplig 0-1-förlust mot Modo för några veckor sedan. Februari månad har varit lite trevande för Linköpings del, med tre förluster på lagets sex matcher. Det är ett lite sämre snitt än vanligt.

Rögle BK är ett lurigt lag

Även om Rögle BK inte på något sätt kommer att vara med och slåss om SHL-titeln senare i vår är det ändå ett lurigt lag. Det går helt enkelt inte riktigt att veta var man har skåningarna. Därför går det inte heller att räkna ut dem.

På sistone har laget tagit fina bortasegrar mot HV71 och mot Brynäs, samtidigt som de haft en fin förmåga att klamra sig fast i de flesta matcher och göra det till tighta matcher. 4-1-förlusten mot Skellefteå senast är ett undantag.

Mot Linköping har de visserligen haft det svårt på sistone, men vi har gjort oss vana vid målrika tillställningar. 7-2 och 4-1 till Linköping i de två senaste mötena är trevliga siffror. Säsongens första möte mellan lagen slutade faktiskt hela 3-0 till Rögle. Det går alltså inte att veta var man har skåningarna.

Med tanke på den fina bortaformen på sistone känns det som att Rögle kan hota Linköping i den här matchen. Känslan är hur som helst att det blir målrikt och då står gästernas säkert för något eller förhoppningsvis några av målen. Därför spelar vi Rögle BK över 1,5 mål i matchen (inklusive övertid) till 1,85 gånger pengarna hos Ladbrokes. Tänk på att Linköping faktiskt släppt in minst två mål i fyra raka matcher.

Speltips:

Speltips:  Rögle BK över 1,5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, onsdag 24/2
TV:    cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Linköping  1,47 redbet logo
Oavgjort  5,70 betrally logo
Rögle BK  6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,68 betway logo
Under 4,5 mål  2,33 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: