Linköping 10/11-16

Speltips, Linköpings HC – Färjestad BK 10/11: Väldigt högt odds

NordicBet sticker verkligen ut med ett högt odds inför matchen mellan Linköpings HC och Färjestad BK i SHL. Det öppnar för ett spel med högt odds, men som också är tämligen troligt till att pricka rätt.

Färjestad BK är tillbaka.

Är det så vi ska tolka inledningen på den här säsongsinledningen? Efter att inte riktigt ha presterat på den nivå vi vet att laget kan under förra säsongen har Färjestad verkligen tagit sig i kragen i år. Efter 14 spelade omgångar har laget 27 poäng och skuggar därmed Frölunda och överraskningen Karlskrona i toppen av tabellen.

I CHL-slutspelet är äventyret dock över, något som gör att laget helt och fullt kan fokusera på ligaspelet. Nu väntar en tuff bortamatch mot Linköpings HC, ett lag som inte imponerat lika mycket så här långt. För närvarande är det precis att de kniper den sista playoffplatsen till slutspelet. 19 poäng på 14 matcher är ett klart sämre facit.

Blir det lika jämnt som vanligt?

Vad som är signifikativt för möten mellan de här båda lagen är att de länge tenderat att bli väldigt jämna. Inte mindre än tre raka möten har slutat med ett oavgjort resultat. Totalt fyra av de fem senaste SHL-mötena har slutat med ett avgörande efter förlängning eller straffar. Det är tydliga siffror.

Vad det här beror på är troligen att lagen är väldigt jämna rent styrkemässigt. Båda lagen tillhör utmanarna till favoriterna Frölunda och i vanliga fall Skellefteå. Därtill spelar Färjestad ofta tämligen tighta matcher, något som såklart ökar risken för att slutresultatet blir oavgjort.

Även om det är Färjestad som kommer till den här matchen med bäst form tror vi att Linköping blir en tuff nöt att knäcka. Laget är starkt på hemmaplan och är också fyllda av självförtroende efter CHL-avancemanget i veckan. Det här blir en jämn historia, den känslan är stark inom oss. Därför spelar vi X (oavgjort efter ordinarie tid) till 4,40 gånger pengarna hos NordicBet (1 000 kr + 400 kr gratisspel). Det är helt enkelt för högt med tanke på hur jämn vi ändå tror att matchen blir.

Speltips:

Speltips:  X (Oavgjort)
Odds:  4,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, torsdag 10/11
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 23%
2: 37%
Över 4,5 mål: 63%
Under 4,5 mål: 36%