Speltips, Liverpool – Everton 20/4: Merseyside-derby bör passa hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 20 April 2016

Om det ska bli något spel i Europa nästa säsong krävs att Liverpool avslutar säsongen på ett övertygande sätt i form av vinster. Blir Everton det första av flera offer, eller blir det för tufft att vinna Merseyside-derbyt?

Det börjar dra ihop sig på allvar i Premier League. För Liverpools del handlar avslutningen på säsongen om att försöka leta sig hela vägen upp till en Europaplats, men då krävs att laget plockar en drös vinster så här på slutet.

Jürgen Klopps lag har dock fördelen av att bara ha spelat 32 matcher så här långt, vilket gör att de har en eller två matcher till godo på många av sina konkurrenter. En vinst mot Everton och Liverpool är plötsligt bara två poäng från en plats till Europa. Det skulle också innebära att Champions League bara är sex poäng bort med fyra matcher kvar. Inte helt omöjligt. De har dessutom kvar möjligheten att nå Champions League genom att vinna Europa League.

Matchen mot Everton hemma på Anfield blir därför speciell i många avseenden. Dels är den sportsligt sett oerhört viktig. Den är också moraliskt av yttersta vikt, inte minst med tanke på att det är ett hett derby vi talar om. Å andra sidan är derbyn och stora matcher något som har passat Liverpool bra så här långt, vilket framgångarna i Europa League inte minst bevisar. Jürgen Klopp är helt fenomenal på att motivera sina spelare inför den typen av uppgifter.

Everton har haft ett mellanår

Om vi skiftar fokus till Everton går det inte att undgå att kalla den här säsongen för ett mellanår. Everton har varit ett självklart inslag i striden bakom den absoluta toppen i många säsonger, men i år är de bara två poäng från att ligga på plats nummer 16.

Visst, Premier League är jämnare än på många år, men det borde egentligen vara något som öppnar för att Everton ska göra succé. Om Roberto Martinez hade prickat rätt med sitt lag hade det här varit den optimala säsongen att ta nästa steg och på allvar bli ett topplag, som Tottenham och Leicester lyckats med.

Inför derbyt saknar Everton viktiga spelare som Seamus Coleman och Tyais Browning, medan en hel drös med spelare är osäkra till spel. Tom Cleverley, Phil Jagielka, Aaron Lennon och Leighton Baines kommer alla att testas sent. Det är också spelare som vanligtvis startar matcherna.

Liverpool å sin sida dras fortsatt med skadebekymmer, men har också en stark trupp. Jürgen Klopp vilade i stort sett hela elvan i senaste matchen mot Bournemouth, som laget trots detta vann med i slutändan komfortabla 2-1.

Jordan Henderson och Emre Can är de två tunga avbräcken för Liverpool. Divock Origi kan starta matchen på bänken till följd av en liten skavank, men även det är oklart förrän timmarna innan matchstart.

Hur som helst tycker vi att ett par faktorer talar för hemmalaget här. Motivationsbiten är tydligt till deras fördel. Jürgen Klopps förmåga att engagera är en annan aspekt som bör tas i beaktande, inte minst då matchen är tung på så många plan. Liverpool är också ett bättre fotbollslag, speciellt i sina bästa stunder. Därför spelar vi den raka ettan till 1,75 gånger pengarna hos MyBet. Med tanke på att laget är utvilat och spelar på hemmaplan bör Liverpool ta det här. Det vågar vi påstå.

Speltips:

Speltips:  Liverpool vinner
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 20/4
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: