Speltips, Liverpool – Manchester City 31/12: Den perfekta förfesten

Spelbloggare Publicerat: 31 December 2016

Anfield är en mardrömsplats för Manchester City och när de besöker Liverpool i en rykande het toppfajt, tror vi att Pep Guardiola och hans mannar kan åka dit på nytt. Etta?

Vilken match! Det perfekta sättet att avsluta 2016, skifta blad till 2017. TV-soffan, framför Viasat, är den självklara förfesten innan nyårsfirandet!

Det är ettan och tvåan som möter varandra – och här är det av största betydelse att fylla på poängkontot, för att inte tappa ytterligare i jakten på serieledande Chelsea, som har sex pinnar ner till just Liverpool och sju till Manchester City.

Gemensamt för båda parter är att de radat upp tre raka vinster vardera; Liverpool över Stoke, Everton och Middlesbrough och Manchester City mot Hull, Arsenal och Watford. Hos City blåser det därmed äntligen varmare vindar medan Jürgen Klopp och hans manskap sett starka ut en tid tillbaka.

Gästerna får tillbaka sylvasse Sergio Agüero – de stora matchernas man – efter sin avstängning, men Ilkay Gündogan och kaptenen Vincent Kompany är alltjämt out. För Liverpool är det klart att Phileppe Coutinho missar matchen – ett tufft avbräck.

Senaste Cityvinsten på Anfield kom 2003

Undertecknad tror att det här blir en matchbild som talar för ett positivt hemmaresultat samt mål. Därför kliver vi också in på två spel, bland en handfull tänkbara att vraka mellan. Värde finns att klicka hem!

Liverpool imponerar klart starkare än Manchester City. De har bara förlorat en av de 20 senaste matcherna, varav de flesta vunnits, med cupen och serien inräknad. På hemmaplan är man extremt starka – och det är framförallt offensivt som briljansen uppvisas.

Vid flera tillfällen har Manchester City blivit sårade för att vara alltför bollkära – den ska alltid rullas längst backen, oavsett i vilken del av planen den är eller hur situationerna ser ut – och nu möter man ett Liverpool som är erkänt briljanta i omställningssituationerna, speciellt vid offensiva bollvinster.

Så med Citys något naiva vilja att alltid rulla boll och Liverpools aggressiva omställningsspel borde en öppen matchbild vara att vänta.

City må ha vunnit tre raka matcher, men övertygar inte fullt ut. Kan falla ihop här?

Lite sidofakta som stärker vår tro på Liverpool är det faktum att de inte förlorat på 14 raka hemmamatcher mot City, varav hela nio av dessa vunnits. Den perioden sträcker sig från 2003.

Över 2,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt tre mål – spelas till 1,83 x insatsen hos Bet365 (1 000 kronor i välkomstbonus) samt Liverpool att vinna till 2,40 gånger pengarna hos NordicBet (1 000 + 400 kronor!).

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Liverpool att vinna, rak etta
Odds: 1,83
2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
NordicBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 31/12
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: