Gaël Monfils speltips

Speltips, Lucas Pouille – Gael Monfils 6/9: Helfranskt möte i kvartsfinalen

US Open går in i finalveckan och nu väntar ett par intensiva dagar. Vårt fokus hamnar direkt på det helfranska mötet mellan Luckas Pouille och Gael Monfils i den femte omgången.

Nu börjar det äntligen hetta till på allvar i US Open, där favoriterna fortsätter att hålla tätt, men där ett par stora namn redan har fått respass. Rafael Nadal är en sådan. Spanjoren åkte ut i den fjärde omgången efter en tuff femsetare mot Lucas Pouille. Matchen avgjordes första i tiebreak i det femte och sista setet. Gastkramande.

Nu står Lucas Pouille inför ytterligare en tuff match när landsmannen Gael Monfils står på andra sidan nätet. Gael Monfils har dessutom sett väldigt stark under hela turneringen och har faktiskt gått helt rent så här långt. Visst, fransmannen har haft ett relativt enkelt spelschema, men efter fyra omgångar går det ändå att konstatera att formen finns där för den underhållande 30-åringen.

Det går att jämföra med Lucas Pouille som spelat 19 set på sina fyra inledande matcher. Det är ett tydligt tecken på att spelet hackat, men att han trots allt varit stark i de avgörande lägena. Märk väl att det rent fysiskt finns en klar fördel för den mer utvilade Gael Monfils i det här läget.

22-åringen får det tufft här

Det här är faktiskt fransmännens blott andra inbördes möte på ATP-scenen, något som kan härledas till det faktum att Lucas Pouille är tämligen ny på touren. 22-åringen har haft ett par fina säsonger de två sista åren, men har fortfarande en bra bit upp till nivån som Gael Monfils cementerat sig på. Å andra sidan är redan rankad 25 i världen och har alla möjligheter att i längden faktiskt bli bättre än sina franska förebilder Jo-Wilfried Tsonga och Gael Monfils.

Vår känsla är att det här blir en tuff match för 22-åringen rent mentalt och fysiskt. Efter en tuff inledning på turneringen väntar nu ett formstarkt motstånd, som dessutom har rutinen och utvilade ben att luta tillbaka på.

Därför tror vi på en match där Lucas Pouille håller jämna steg i något set, men där det rinner iväg i ett par. Därmed spelar vi Gael Monfils -6 games (asian handicap) till 1,82 gånger pengarna hos Betsson. Registrera dig via oss och få en unik bonus på 1 000 kronor plus 200 kronor gratisspel hos just Betsson. 

Missa inte US Open. Registrera dig hos bet365! Nu när årets sista Grand Slam har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Bet365 sänder dessutom matcher från hela turneringen. Klicka här och få en bonus på hela 1 000 kronor hos bet365!

Speltips:

Speltips:  Gael Monfils -6 (asian handicap)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (Unik: 1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  Tidigast 17:00, tisdag 6/9
TV:    (TV-tablå)
Stream:    Regler och villkor gäller.

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Lucas Pouille: 18%
Gael Monfils: 85%
Över 3,5 set: 57%
Under 3,5 set: 51%