28 februari 2017 Luleå Hockey Rögle BK speltips SHL

Speltips, Luleå – Frölunda 8/4: Tunga avbräck hos gästerna

Den otroligt viktiga målvakten Lars Johansson tros missa fredagens semifinalmöte mellan Luleå HF och Frölunda HC. Kan gästernas reservmålvakt Johan Gustafsson fylla luckan efter honom? I vår värld resulterar skadeproblematiken i att vi hittar en solklar favorit.

Det har verkligen börjat bra för vår del när det kommer till spelen på matcherna i semifinalserien mellan Luleå HF och Frölunda HC. Efter tre spelade matcher har vi tre spel som har träffat rätt. Inte illa.

I den senaste matchen förutsåg vi att Frölunda skulle inleda målskyttet och det var egentligen aldrig nära att så inte skulle bli fallet. Nu riktar vi fokus åt en annan marknad.

Precis som vi redogjort för tidigare är det här en väldigt jämn matchserie, både sett till resultaten och matchbilden i de olika matcherna. Det är inte så konstigt med tanke på att lagen i mångt och mycket är jämna, även fall Frölunda har någon dimension till när det kommer till teknik, fart och offensiv ishockey.

Hemmaplansfördelen är tydlig

Det är ett allmänt känt faktum att hemmamatcherna är av stor vikt i slutspelsserier, inte minst när det är väldigt jämnt. Det blir helt enkelt extra viktigt att plocka vinsterna inför sin hemmapublik, där man vanligtvis trivs lite bättre än sina motståndare.

Inför det fjärde mötet tror vi att trenden med idel hemmasegrar håller i sig. Det finns i vårt tycke flera aspekter som talar för en seger för Luleå, däribland det faktum att det lag som spelat på hemmaplan vunnit samtliga matcher hittills i den här matchserien.

I övrigt finns det en del bekymmer med skador i Frölunda. Den otroligt viktiga målvakten Lars Johansson tros missa matchen. Ersättaren Johan Gustafsson i all ära, men han är inte lika bra som den solklara ettan Lasse Johansson. Johan Gustafsson har inte startat en match sedan den 3 mars (36 dagar sedan) och kastas nu in i väldigt skarpt läge. Pallar han verkligen den pressen, på bortaplan dessutom? Märk väl att de egna utespelarnas spel också påverkas av den osäkerhet det innebär att spela med en ny, matchotränad målvakt.

Luleå är också erkänt starka på hemmaplan, med 18 vinster på sina 22 senaste hemmamatcher. Det talar sitt tydliga språk. Med allt det här i åtanke är det med gott självförtroende vi går in på Luleå vinner (ordinarie tid) till 2,30 gånger pengarna hos bet365.

Speltips:

Speltips:  Luleå vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, fredag 8/4
TV:      (TV-tablå)
Stream:    

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luleå HF  2,30 Regler och villkor gäller.
Oavgjort  4,05
Frölunda HC  2,75 Regler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  2,05
Under 4,5 mål  1,83

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 43%
X: 25%
2: 36%
Över 4,5 mål: 49%
Under 4,5 mål: 55%