15/10-16

Speltips, Luleå HF – Färjestad BK 15/10: Lördagsmatch långt norrut

Förutsättningarna är mycket goda inför lördagsmatchen mellan Luleå HF och Färjestad BK i SHL. Allt är som uppdukat för en intressant och svängig historia mellan två formstarka lag.

SHL-säsongen rusar vidare och lördagen bjuder på fem heta matcher. Vårt fokus hamnar på kvällsmatchen mellan Luleå HF och Färjestad BK. Det här är två lag som har hittat formen på sistone och som i sina bästa stunder visat prov på fin hockey.

Luleå vänder äntligen hem igen efter tre raka bortamatcher, på vilka laget plockat fem poäng efter två segrar och en förlust borta mot Brynäs IF. Det är trots allt ett godkänt facit. Förhoppningen i Luleå är nu att den energi det ger att spela inför hemmapubliken igen ska ge Luleå en extra boost i den här matchen. Laget är nu inne i en intensiv period av åtta matcher på sexton dagar, varpå en fortsatt fin form är extra välkommen.

Färjestad å sin sida har vänt den negativa trend laget var på väg in i för ett par veckor sedan och ser plötsligt väldigt starka ut. 5-0-vinsten borta mot ett synnerligen svagt Skellefteå AIK bevisar att Färjestad är att räkna med. Frågan är nu om Karlstadslaget kan spinna vidare på den fina insatsen och plocka ytterligare en bortaseger här?

Bra fart på skridskorna

Vad som är tydligt i båda läger så här långt är att det finns en hel del offensiv kvalité att ta fasta på. Färjestad visade inte minst det här i sin senaste match, 5-0-vinsten mot Skellefteå. Laget har spelat en rad målrika matcher den här säsongen och det är tydligt att den defensiva identiteten från bland annat förra säsongen inte riktigt satt sig i år. Nu är vi visserligen bara ett par omgångar in på säsongen, så det kan säkert ändras.

Luleå har bjudit på 29 mål i sina fem senaste matcher i alla tävlingar. Det ger ett snitt på närmare sex mål per match. Då ska sägas att det är mål både framåt och bakåt, men det är likväl tydlig statistik. Det är bra fart på Luleås offensiva skridskor också.

Vår känsla är att det här blir en livlig match att följa för den lördagspublik som letat sig till Coop Norrbotten. Båda lagen har fin offensiv kvalité och har dessutom en form som talar för att de vågar trycka på. Därför spelar vi över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,84 gånger pengarna hos NordicBet.

Om du spelar mycket på ishockey rekommenderar vi varmt att du registrerar ett konto hos NordicBet. I skrivande stund har vi glädjen att erbjuda en unik bonus på 1 000 kronor plus 400 kronor gratisspel hos just NordicBet. Klicka här för att registrera dig och låsa upp bonusen!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  18:30, lördag 15/10
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 22%
2: 31%
Över 4,5 mål: 54%
Under 4,5 mål: 49%