28 februari 2017 Luleå Hockey Rögle BK speltips SHL

Speltips, Luleå HF – Örebro HK 19/11: Ljusnar det formmässigt nu?

Det finns klara brister i båda läger inför lördagskvällens match mellan Luleå HF och Örebro HK. Formmässigt anas dock en viss ljusning från båda håll, något som möjligen kan ge matchen en extra boost.

Det har inte riktigt lossnat för varken Luleå HF eller Örebro HK så här i inledningen av SHL-säsongen. Det finns en hel del kvalité i båda läger, men säsongsinledningen har blottat klara brister i båda lagens organisation och spel – kanske allra främst defensivt.

Luleå har därtill varit väldigt ojämna och går inte riktigt att veta var man har, om vi ska vara helt ärliga. Den sista veckan har det sett aningen bättre ut. Inför lördagens kvällsmatch hemma mot Örebro har laget två raka vinster och nio gjorda mål. Det har med andra ord lossnat lite i den offensiva delen av spelet.

Bakåt sett ser laget fortsatt skakiga ut. Det är utan puck som Luleå haft enorma brister under inledningen av säsongen. Det släpps helt enkelt till för många skottlägen och inte sällan i på tok för bra lägen. Tidigare har Luleå gjort sig kända som ett välorganiserat och tätt lag, men den profilen har laget inte riktigt haft den här säsongen.

Örebro HK lär också göra lite skada

Örebro har också haft förtvivlat svårt att hitta en jämnhet i sina prestationer, något som är den huvudsakliga förklaringen till att de nu ligger på plats nummer 11 i tabellen. Det innebär att laget i nuläget inte har en slutspelsplats. En uppryckning krävs, den saken är säker.

Problemen är egentligen samma som för Luleå. Det offensiva spelet fungerar stundtals, men det är i defensiven de stora bristerna finns. Ojämnheten i prestationerna ställer också till det. 3-0-vinsten mot Djurgården senast kan möjligen ge en liten boost inför den långa resan till Luleå.

Vår känsla är att det här är två lag som har lite medvind just nu, något som allra främst märks i offensiven. Här finns det plötsligt lite offensivt självförtroende att ta fasta på. Defensivt är bristerna fortsatt tydliga och båda lagen släpper till för många skott mot sig. Därför tror vi på mål här. Hos Betway (1 000 kronor) spelas över 4,5 mål (inklusive förlängning) till 1,75 gånger pengarna.

 

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 19/11
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 50%
X: 22%
2: 28%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 40%