Speltips, Luleå HF – Skellefteå AIK 23/9: Tufft möte i norra Sverige

Simon Pålsson Publicerat: 22 September 2016

SHL-premiären är äntligen här för Skellefteå AIK, som tar sig till Luleå för ett tufft möte mot Luleå HF. Det här har väldigt fina förutsättningar att bli en underhållande historia.

Efter en minst sagt imponerande premiärmatch mot Linköpings HC är det dags för ett av säsongens stora hatmöten, när Luleå HF istället får besök av Skellefteå AIK.

Gästerna kommer till matchen som regerande SM-finalister, men har i år målet att ta ytterligare ett steg. Den här säsongen är det SM-guld som gäller. Det här blir för övrigt Skellefteås första match för säsongen. I CHL-gruppspelet har fått stryk av österrikiska Vienna Capitals två gånger om, så ett litet frågetecken om deras status höjs.

Det bör också nämnas att Skellefteå har haft det tufft i Luleå på sistone. Bara en seger på de fyra senaste matcherna och ofta en hel del insläppta mål i det som brukar bli underhållande matcher, fartfyllda och med en öppen matchbild. Frågan är vilket lag det passar?

Två offensivt skickliga lag

Att det här är två lag med oerhörda offensiva kvalitéer råder det ingen som helst tvekan om. Luleå har visserligen gjort sig kända som ett kollektivt starkt och hårt jobbande lag under flera säsonger, men det finns en väldig spets även framåt. Det blir inte minst tydligt på hemmaplan.

Vi räknar iskallt med att Skellefteå är spelsugna i sin premiär, men i vår värld har hemmalaget verkligen slagläge här. De såg väldigt starka ut i premiären mot Linköping och trivs bevisligen väldigt bra mot Skellefteå, åtminstone på hemmaplan.

Med tanke på att båda lagen lär vara spelsugna tror vi på en målrik historia. Det är en trend som är tydlig från tidigare möten mellan lagen. Därför spelar vi över 4,5 mål (ordinarie tid) till 1,80 gånger pengarna hos Betway (unik bonus på 1 500 kronor).

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 23/9
TV:   cmorehockey logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: