Speltips Luleå Skellefteå 23/9-16

Speltips, Luleå Hockey – Eisbären Berlin 8/9: Måstematch för Luleå

De tidigare CHL-mästarna Luleå Hockey har kniven mot strupen inför den avslutande gruppsmatchen i CHL. Förlust och de missar slutspel, seger och hoppet lever.

Europaspel och Luleå Hockey har varit en bra kombination. De vann CHL-föregångaren European Trophy 2012 och sedan CHL 2015. Förra säsongen förlorade de semifinalen i CHL mot de blivande mästarna Frölunda.

Den här säsongen är det många nya spelare och ny tränare och resultaten har inte motsvarat förväntningarna. Tre raka förluster (Berlin borta, SaiPa hemma, SaiPa borta). Nu senast var de på väg mot tre viktiga poäng och hade 2-0 borta mot SaiPa inför tredje perioden men tappade i slutet och förlorade efter straffar.

Nu krävs det att de vinner hemma mot Berlin och att sedan Berlin förlorar deras sista match borta mot SaiPa för att Luleå ska nå slutspelet.

Det är med andra ord två lag med väldigt mycket att spela för som möts uppe i Luleå under torsdagen.

När lagen möttes den 19 augusti vann Berlin hemmamötet med 2-1 i en match där det var väldigt tydligt att det var tidigt på säsongen.

Nyförvärvet rakt in i förstakedjen

Ser vi till skadeläget i Luleå är nyförvärvet Kael Mouillerat osäker till spel men alla andra spelare är tillgängliga inklusive nyförvärvet Tim Kennedy som gjorde sin första träning med laget i tisdags.

En sak som varit genomgående för Luleå under försäsongen är att offensiven varit väldigt trubbig. De har visserligen kommit till ganska många skott men det är ofta enklare skott utifrån. Fem gjorde mål på tre matcher talar sitt tydliga språk. Det är mycket nytt både bland spelare och ny tränare och det är tydligt att det inte satt sig än. Dessutom gör skadan på Mouillerat att nyförvärvet Kennedy efter en träning kliver in i förstakedjan med Emanuelsson och Sweatt.

Vi väljer därför att kliva in på under 1,5 mål i första perioden som betalar 1,77 hos Titanbet vilket kan jämföras med 1,61 hos 24hBet. När lagen möttes i Berlin kom första målet först efter 31 minuter och samtliga Luleås matcher under årets CHL har gått under 1,5 mål i första perioden.

När vi har ett offensivt stukat hemmalag som möter ett bortalag som säkrar slutspel vid oavgjort och som kommer försöka stänga ner ytorna känns det som att det kan bli en avvaktande start på matchen som mycket möjligt öppnar upp sig längre fram när något av lagen måste kliva på mer offensivt. Saknar ni konto hos Titanbet får våra läsare en unik bonus värd hela 2 000 kr här.

Speltips:

Speltips: Under 1,5 mål första perioden
Odds: 1,77  (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (2 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 8/9 kl 20:00
TV:   (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 63%
X: 19%
2: 20%
Över 4,5 mål: 63%
Under 4,5 mål: 44%